Hergeirson i Sigurđson najbolji treneri u 2015. godini, Adžić peti

Zanimljivo je da je isti broj glasova eksperata i medija kao Hergeirson imao selektor Holandije Henk Grener, ali su presudili navijači, jer je 48,8 odsto bilo na strani 51-godišnjeg Islanđanina
0 komentar(a)
Torir Hergeirson, Foto: BETA AP
Torir Hergeirson, Foto: BETA AP
Ažurirano: 07.04.2016. 18:28h

Island je daleko od nekadašnjih uspjeha, ali su rukometni stručnjaci sa male države na sjeveru Atlantskog okeana najbolji na svijetu - Dagur Sigurđson i Torir Hergeirson su ubjedljivo pobijedili konkurenciju u izboru IHF za trenere 2015. godine.

Sigurđson, koji je sa Njemačkom senzacionalno osvojio titulu prvaka Evrope, dobio je čak 59,1 odsto glasova u izboru u kojem su učestvovali ekspertska grupa IHF-a, mediji i navijači.

Takav rezultat nikoga nije začudio, jer su Njemci u Poljsku došli bez pet igrača iz startne postave, a u četvrtfinalu su im se povrijedila još dva.

Najbliži 42-godišnjem Islanđaninu, koji je sa Fuhse Berlinom u 2015. osvojio i EHF kup, bio je kreator norveškog čuda Kristijan Berge sa 29,8 odsto.

Daleko iza njih su bili najbolji iz 2012. godine, Valero Rivera, dvostruki laureat Klod Onesta i Njemac koji je vodio Poljsku, Mihael Bigler.

Hergeirson je na Svjetskom prvenstvu u Danskoj drugi put nakon 2012. ujedinio sve tri krune i čak četvrti put je prigrabio laskavo priznanje.

Zanimljivo je da je isti broj glasova eksperata i medija imao selektor Holandije Henk Grener, ali su presudili navijači, jer je 48,8 odsto bilo na strani 51-godišnjeg Islanđanina.

Dragan Adžić je zauzeo peto mjesto, iza selektora Rumunije Tomasa Ridea i Rusije Jevgenija Trefilova.

Bonus video: