Protiv BiH traže igru za Rusiju

Najbolji crnogorski rukometaši će u srijedu i četvrtak igrati sa selekcijom BiH u Mostaru. Nema povrijeđenog Nebojše Simovića
89 pregleda 2 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Filip Roganović
Ljubomir Obradović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2016. 07:14h

Prvi put poslije Evropskog prvenstva u Poljskoj, rukometaši Crne Gore su se okupili u svojoj staroj bazi, Baru.

Selektor Ljubomir Obradović će na današnjem treningu imati na raspolaganju 20 igrača.

Sa prvobitnog spiska od 21 rukometaša, Profesor neće moći da računa na debitanta Nebojšu Simovića, pivota mađarskog Balmazujvaroša, kojem je pukao list.

Umjesto njega je pozvan 21-godišnji kružni napadač Rudara Admir Pelidija, a u srijedu stiže Miloš Božović.

"Simoviću je pukao list i ne smijemo da pogoršamo povredu. Ne želimo da šaljemo loše znake klubovima, biće tu kada se oporavi. Ne želimo da bilo ko ima ikakav prigovor na naše ponašanje", istakao je Obradović.

„Lavovi” će tokom EHF sedmice odigrati dva kontrolna meča sa selekcijom BiH u Mostaru, u srijedu veče i četvrtak ujutro.

To će biti prave provjere za junske obračune sa Rusijom u baražu za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj.

"Nama svaki meč znači, a vidjećemo da li ćemo za maj ili jun naći nekog protiovnika. BiH je dobra ekipa, sa kojom smo odigrali dvije odlične utakmice u Baru. Trudiću se da dam šansu svim momcima, a bitno je i da vidimo koliko je Vuko Borozan spreman".

Selektor je pozvao Filipa Jočića iz danskog Hoja i Danijela Vukićevića iz turskog Zagnosa.

"U kontaktu sam sa njihovim trenerima, koji su se pohvalno izrazili o njima. Biće osvježenje, kao i Pelidija, a poslije ove EHF nedjelje ćemo da sumiramo ko koliko može".

Obradović će u narednih nekoliko dana raditi i sa juniorskom reprezentacijom, koja u četvrtak putuje na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Rivali u Švajcarskoj su domaćin, Makedonija i Farska Ostrva, a ekipu će voditi prvi pomoćnik u seniorskoj reprezentaciji, Milorad Davidović.

"Bilo bi jako dobro da se kvalifikujemo. Ako i ne uspijemo, nećemo se predati, nastavićemo da radimo", zaključio je Obradović.

Bonus video: