Prvi as iz Bara najbolji u Sloveniji

325 pregleda 1 komentar(a)
Prvi As, Foto: Privatna arhiva
Prvi As, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.03.2016. 18:41h

Rukometaši barskog kluba Prvi as pobjednici su međunarodnog turnira u Kopru, u konkurenciji dječaka rođenih 2001. godine.

Barski tim do trofeja došao je sa pet ubjedljivih pobjeda.

Prvi as, klub čiji je osnivač trener nekadašnji crnogorski reprezentativac Marko Dobrković, u Sloveniji nastupio je u pet kategorija.

Uspješan nastup imali su i dječaci rođeni 1999. godine, koji su nastup završili kao četvrtoplasirani.

Dobrković je kazao da je Prvi as klub koji postoji dvije godine, podsjećajući da je prvi put na tako velikom i značajnom takmičenju osvojio prvo mjesto.

"Rezultati dovoljno govore koliko smo bili dominantni, koliko se dobro radilo i radi u našem klubu, iako imamo zaista ne baš sjajne, da ne kažem loše uslove za rad. Jedina smo ekipa bili u Sloveniji koja trenira bukvalno na pola terena i da smo bili jedina ekipa koja utakmice nije igrala u dresovima već u majicama, ali im to nije smetalo da pokažu da su najbolji", rekao je Dobrković.

Prvi as u Kopru nastupio je u sastavu Emir Mujić, Nikola Ćorić, Nikola Kojičić, Irfan Hajdarović, Perica Junković, Andrija Labudović, Mladen Popović, Arijan Agović, Aldin Šlaković, Edis Šutković, Miloš Mijušković, Damjan Vučević, Luka i Viktor Karanikić, Meris Bošnjak, Andrej Dobrković, Bogdan Mijušković i Elvis Petović.

Turnir u Skoplju okupio je 92 tima iz sedam država - Crne Gore, Italije, Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovačke i Slovenije.

Oko 1300 rukometaša odigralo je 217 utakmica, koje su igrane u šest dvorana.

U muškoj konkurenciji trofej su po kategorijama osvojili Prvi as, Buzeta, Rudar iz Rudače, Celje Laško Pivovarna i Trst Rijeka, a u ženskoj Piran, Ning, Bastion, Logician, Žurd dill i Izola.

Bonus video: