Potreban je maksimum da izbacimo Baja Mare

Euforija zbog plasmana u Rio de Žaneiro je u zapećak bacila nastavak Lige šampiona kod svih, ali ne i kod onih koje to najviše zanima - rukometašica Budućnosti
2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.03.2016. 13:47h

Ucentru pažnje ljubitelja rukometa je bio kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre. Euforija zbog plasmana u Rio de Žaneiro je u zapećak bacila nastavak Lige šampiona kod svih, ali ne i kod onih koje to najviše zanima - rukometašica Budućnosti.

„Plave” su jučerašnjim sparingom sa rukometašima Lovćena završile prvu sedmicu priprema, a sjutra počinju drugu, koja će kulminaciju doživjeti u subotu u Baja Mareu, gdje sa istoimenim domaćim timom igraju prvi meč četvrtfinala. Trener šampiona Evrope Dragan Adžić još ne može da računa na Suzanu Lazović, a pod znakom pitanja je i Đurđina Jauković.

"Sa Đinom smo rizikovali sa nastupom u kvalifikacijama za OI, jer smo morali. Odmarala je ove sedmice, jer mora do kraja da izliječi zadnju ložu i vidjećemo koliko će moći da pomogne. Smanjenim intenzitetom su trenirale one igračice koje su bile opterećene u kvalifikacijama, ali vjerujem da ćemo izbaciti zamor i imati normalnu trenažnu sedmicu. Djevojke su u dobrom stanju, sačuvale su se u Danskoj, a i Biljana Pavićević i Radmila Petrović su čitavu sedmicu odlično odradile", istakao je Adžić.

Trofejnom stručnjaku pripreme za nastavak elitnog takmičenja olakšava i činjenica da su se igračice srećne vratile za reprezentativnih obaveza, izuzev Poljakinje Kinge Ahruk, kojoj je izmakla viza za Olimpijske igre.

"To nam je nemjerljivo olakšalo rad, jer su Olimpijske igre iznad Lige šampiona, plasman na njih se čeka četiri godine, neko i više. Ostvarenje Crne Gore i Rumunije utiče na raspoloženje igračica, a žao mi je samo zbog Kinge. Ona je i došla najumornija, jer je odigrala pet utakmica za Poljsku, mada je njoj i bila potrebna minutaža. Nije ostvarila što je željela, ali je odigrala četiri vrhunske utakmice - dvije sa Mađarskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i sa Rusijom i Švedskom u borbi za Rio".

Kao osvajač grupe 2 i aktuelni prvak, Budućnost je favorit protiv Baja Marea, ali ne kao pred prošlogodišnje četvrtfinale sa Viborgom. Rumunski vicešampion je igrao odlično u glavnoj fazi i sa pet pobjeda pokazao da ga niko ne smije olako otpisati.

"Nije samo Pino dobra, jer i Ježić i Gajger igraju sezone života. Ekipa ima sjajnu energiju, pet utakmica je odigrala na vrhunski način i zavrjeđuje svaku pažnju, posebno kod kuće. Igra timski, popravila se u odbrani i traži maksimum da bismo izborili dobar rezultat u Baja Mareu i uopšte ga izbacili. Možda to nekome ne izgleda tako, ali stvarno je opasan rival. Dobro smo ga analizirali, djevojke su gledale više utakmica i svima je zajedničko mišljenje da je Baja Mare napredovao. Uostalom, najviše je pružio u grupi 1, uz Rostov", zaključio je Adžić.

Bonus video: