Vratile smo se na pravi put

Ako se zna da su „lavice” u Londonu osvojile srebro, zna se na šta se misli kada se kaže šta je to puno više. A na putu ka slavi će vjerovatno opet stajati Norveška, dužnik iz finala u glavnom gradu Velike Britanije i četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Danskoj.
69 pregleda 2 komentar(a)
Anđela Bulatović, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Anđela Bulatović, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 22.03.2016. 13:54h

„Važno je zvati se Ernest” je bio film koji je donio slavu britanskim glumcima Rupertu Everetu i Kolinu Firtu. U slučaju crnogorskog rukometa, izgleda da je važno prezivati se Bulatović.

U odlučujućem meču za plasman na Olimpijske igre, Katarina Bulatović je rešetala mrežu Danske kako je htjela, devet puta pogodila, ali su meč prelomila dva poteza njene prezimenjakinje Anđele - prvo je asistirala Jovanki Radičević za 23:20, a onda i zapečatila sudbinu domaćih golom za nedostižnih 24:20.

"Iskreno, nisam vjerovala da će biti ovako, da ćemo već protiv Danske završiti posao. Tako je ljepše, jer smo mogle da uživamo protiv Rumunije i bodrimo djevojke. Zasluženo su izborile neriješen rezultat, pokazale su da Crna Gora ima na šta da računa kada se mi starije povučemo", rekla je ljevoruka bombarderka rođena u Kragujevcu, koja je sa 31 godinom najstarija „lavica”.

Katarina Bulatović priznaje da su im posao olakšali i problemi u reprezentaciji Danske.

"Znale smo da imaju nekih nesuglasica u ekipi, koje su se primijetile na utakmici protiv Rumunije. Ta utakmica nam je bila najbitnija, pripremile smo se kako je trebalo i nisu mogle ni sa čim da nas iznenade. Imale smo preveliku želju, koja nas je donekle i gušila, ali je sve došlo na svoje mjesto. Na 20:19 nijednog trena nismo pomislile da možemo da izgubimo".

Fenomenalni desni bek nije krio zabrinutost nakon dvomeča sa Hrvatskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Te utakmice su nam pokazale put sa kojeg smo skrenule i morale smo da se vratimo na njega. Serijom 6:0 protiv Danske smo se sigurno vratile i pokazale da ova ekipa može još mnogo da pruži. Eto, možda već na Olimpijskim igrama može puno više".

Ako se zna da su „lavice” u Londonu osvojile srebro, zna se na šta se misli kada se kaže šta je to puno više. A na putu ka slavi će vjerovatno opet stajati Norveška, dužnik iz finala u glavnom gradu Velike Britanije i četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Danskoj.

"Moramo da idemo korak po korak. Ne bi trebalo da razmišljamo o vraćanju dugova Norveškoj, mada sigurno sve to jako želimo. Nadam se da će sve igračice biti zdrave za Rio. Sigurno je da tamo možemo puno, kada smo već mogle jednoj Danskoj da napravimo seriju 6:0. Iznenadilo me je i oduševilo to što možemo da djelujemo kao prava ekipa u odlučujućim momentima, što nije bio slučaj na Svjetskom prvenstvu i protiv Hrvatske".

Crna Gora je u posljednjoj godini olimpijskog ciklusa dobila nekoliko mladih igračica koje mogu da zamijene dugogodišnje nosioce igre. Bitka za mjesto na Olimpijskim igrama će zbog toga biti jako uzbudljiva...

"Za mene nisu više mlade, čim su priključene seniorskoj reprezentaciji. Pokazale su da na njih može da se računa. Sigurno je svakoj od njih veliki motiv da se nađu među 15 putnika na Olimpijske igre, prvi put će konkurencija biti paklena. Nažalost, neko će morati da ostane kući - zaključila je Katarina Bulatović. Anđela Bulatović je takođe srećna zbog završnice meča sa Danskom, koja vraća vjeru u „lavice”.

"Imale smo uspona i padova, ali smo u posljednjih 10-12 minuta odradile fenomenalan posao u odbrani i „zabijali” neke zicere koje prije toga nismo. To je bio ključ uspjeha - istakla je 29-godišnja Podgoričanka.

Srednji bek Erda kaže da nije bilo panike kada je Danska preokrenula na 20:19.

"Dosta smo smirena ekipa, koja umije da se dogovori kada je najbitnije, da spusti loptu i odigra bez tenzije. Mislim da je tada proradio inat u nama, rekle smo: Ovo je naše, ne damo. Bile smo rasterećene, ispostavilo se da smo odigrale najboljih 10-ak minuta u odbrani, a u napadu smo ih bukvalno na istu akciju pobijedile".

Iznervirao me je promašeni zicer, pa sam šutnula najjače

Pri vođstvu 19:17, Anđela Bulatović je mogla da riješi meč, ali je zbog činjenice da je tek počela da trenira nakon operacije ramena pokušala da laganim lobom prebaci Rike Poulsen. Nije uspjela, zato je pri novom ziceru, ovog puta kod rezultata 23:20, pucala najjače što je mogla.

"Još ne osjećam potpuno rame. Ne boli me, ali nemam snage da jako odapnem. Ali, toliko sam bila iznervirana prvim šutem da sam kod druge situacije rekla da idem da šutnem najjače što mogu, pa šta bude. Ispalo je super, znam da je djevojkama taj gol najmiliji, a i meni je puno značio. To je početak mog povratka, nadam se da ću biti sve bolja i bolja".

Bonus video: