Adžić: Ovo je nagovještaj velikih stvari u Riju

„Ono što se desilo u Lionu protiv Francuske je bio nagovještaj da možemo mnogo na Olimpijskim igrama u Londonu, a sada možemo još više da se nadamo pred Rio“, istakao je Adžić
62 pregleda 8 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.03.2016. 20:37h

Od specijalnog izvještača „Vijesti”

Arhus - Selektor Crne Gore Dragan Adžić je bio presrećan nakon remija sa Rumunijom, iako je njegov tim ostao na 2. mjestu kvalifikacionog turnira u Arhusu.

„Presrećan sam, bez obzira na rezultat. Ovo je sjajno, puno smo dobili, jer je ova mladost pokazala da vrijedi. Ono što se desilo u Lionu protiv Francuske je bio nagovještaj da možemo mnogo na Olimpijskim igrama u Londonu, a sada možemo još više da se nadamo pred Rio. Rezultat, igra i odnos djevojaka na ovom meču nam daju za pravo da vjerujemo da u Brazilu možemo da igramo kvalitetno, te da će Crna Gora biti ozbiljan kandidat za plasman i u Tokio“, istakao je Adžić.

Bilo je sedam razlike za Rumuniju. Otkud snaga ovom timu da bez lidera to dostigne?

„Tim je lider, to je ono što krasi Crnu Goru. Nije jedna igračica lider, već tim. Kada smo takvi, onda smo nepobjedivi. Samo takav kolektiv može da se vraća i protiv Danske i sada Rumunije“.

Za Jelenu Despotović se odavno zna da je veliki talenat, ali nije uspijevala da se nametne sve do ovog meča. Šta je razlog tome?

„Kod nje je proces otežan, jer sa svojom generacijom nije bila ni na jednom takmičenju. Kod Bobane Klikovac se to još više osjetilo, jer je Jeca bila više puta i duže je sa nama. Daj bože da je ovo pokrene, ova igra je ono što želimo od nje i vjerujem da će u klubu, jer ima vrhunskog trenera i kvalitetnu ligu, nastaviti da radi dobro i da će biti onakva kakvu želimo. Njen put je teži od generacije ’96, koja je igrala sva moguća takmičenja i profilisala se, što je pokazala i sada protiv Rumunije“, zaključio je Adžić.

Bonus video: