Kadetkinje Crne Gore izborile plasman na SP za juniorke!

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji
140 pregleda 0 komentar(a)
Ženska juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Http://eurohandball-valencia2015.com
Ženska juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Http://eurohandball-valencia2015.com
Ažurirano: 20.03.2016. 12:57h

Generacija Đurđine Jauković, Đurđine Malović, Eme Ramusović, Itane Grbić, Ivone Pavićević, Vanese Agović, Dijane Ujkić, Ljubice Nenezić, Ane Rajković..., već je pokazala da crnogorski rukomet ima blistavu budućnost, a već sada stasavaju nasljednice sjajnog tima Maje Savić.

Kadetkinje Crne Gore, preobučene u juniorke, ostvarile su veliki uspjeh, jer su u Bijelom Polju izborile plasman na Svjetsko prvenstvo.

Iako dvije godine mlađe od suparnica (ne računajući na "pozajmljene" Ljubicu Nenezić i Itanu Čavlović, koje su rođene 1997), izabranice Tatjane Jeraminok su savladale Ukrajinu sa 24:20 (14:8) i vizirale pasoše za SP u Rusiji.

"Crvene" su odlučujuću prednost stekle sredinom prvog poluvremena, kada su serijom 5:0 došle do vođstva od 11:6, koje su do velikog odmora uvećale na 14:7.

Razlika je u nastavku više puta iznosila i osam pogodaka (16:8, 20:12, 22:14).

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji, za koju bi imale pravo da igraju sve djevojke rođene 1996. godine, ali su sada pod patronatom Dragana Adžića, bila je Lejla Bošnjak sa šest golova.

Talentovani desni bek je rođen 1999. godine, a 17. rođendan slavi tek 25. maja. Odlične su bile i dvije djevojke rođene u novembru 1998. godine - Tatjana Brnović sa pet i Tamara Jovićević sa četiri pogotka.

U ukrajinskoj selekciji najbolja je bila Sofija Davitjans sa sedam golova.

Šampionat u Rusiji biće odigran od 3. do 15. jula, a nastup, osim domaćina Rusije, od evropskih selekcija su ranije osigurali Danska, Rumunija i Švedska, a kroz kvalifikacije i Çrna Gora, Hrvatska, Njemačka, Mađarska, Holandija, Francuska i Španija.

Bonus video: