Vjera u uspjeh i crnogorski inat presudili u Danskoj

97 pregleda 6 komentar(a)
Sonja Barjaktarović, Foto: Nikola Nikolić
Sonja Barjaktarović, Foto: Nikola Nikolić
Ažurirano: 20.03.2016. 10:14h

Furioznim finišom u Arhusu, crnogorske rukometašice su nadigrale Dansku i plasirale se na OI u Rio de Žaneiru. "Lavice" su gubile u 49. minutu sa 20:19, ali...

"Nismo odustajale, vratile smo energiju u odbrani i nisu nam mogle ništa. Dokazale smo da smo psihički jače od njih 100 puta. Pobijediti ih ponovo usred Danske i ići na Olimpijske igre je san svakog sportiste", naglasila je Đurđina Jauković

Ni njena neuporedivo iskusnija saigračica nije sumnjala u pobjedu.

"Šta sam pomislila na 20:19? Da ćemo 100 odsto ići u Rio. Vjerovala sam u ovaj tim, ponosna sam na njega, jer smo još jednom pokazale da smo kao jedno, i kad imamo veliko srce možemo da pobijedimo svakoga. Drugo poluvrijeme nije bilo baš najbolje, ali smo dobro odigrale odbranu. Mislim i da sam ja pokazala da mogu da igram i „dvojku” u odbrani", naglasila je Jovanka Radičević.

I Beranka na golu "lavica" nije krila oduševljenje ispunjenjem sna.

"I pored nedostatka bitnih igračica, skupile smo se kao tim. To nas krasi. Znale smo koliko je veliki cilj, želja za Rijom je ogromna. To smo pokazale kod pada u igri, jer smo znale da se vratimo. Taj crnogorski inat, koji druge ekipe nemaju, pozitivna energija i vjera jedne u druge su bili naš put ka Olimpijskim igrama", smatra Sonja Barjaktarović.

U presudnim momentima preuzimala je odgovornost, penale pucala perfektno, a to nije bilo lako.

"Jako sam srećna i toliko ispražnjena poslije ove utakmice, jer su emocije bile prevelike. Odigrale smo sjajnu utakmicu, dale smo sve od sebe i pokazale koliku želju imamo da idemo u Rio. Presrećna sam što smo uspjele da se vratimo sa minus jedan i damo šest vezanih golova i uništimo Dansku u posljednjim minutima", rekla je Milena Raičević.

Bonus video: