Dalbi uvjerava: Bićemo mnogo bolje protiv Crne Gore

1 komentar(a)
Kamila Dalbi, Foto: Luka Zeković
Kamila Dalbi, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.03.2016. 11:17h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Arhus - Već prvog dana kvalifikacionog turnira u Arhusu je praktično riješena dilema oko jedne vize za Rio de Žaneiro - Rumunija je ponizila Dansku (32:25) i sada je potrebno da se desi čudo nad čudima da ne bi putovala u Brazil.

Bronzana ekipa sa posljednjeg Svjetskog prvenstva je dominirala od starta, a rekordnih 10 golova razlike (32:22) je dostigla tri minuta prije kraja.

Blistala je Eliza Bućeski sa 10 pogodaka, Oana Manea je dala sedam, Kristina Neagu četiri, ali je zato savršeno dirigovala igrom.

Isti golgeterski učinak na drugoj strani je imala nekadašnja igračica Budućnosti Kamila Dalbi, koja je uz Luize Spelerberg bila najefikasnija u poraženom timu.

"Rumunke su nas dobile napadom. Nismo imale rješenja za Kristinu Neagu u situacijama jedan na jedan, ona se igrala sa nama. Uvijek je izgledalo da imaju igračicu više. Nismo mogle da trčimo kontre, a to je najjače oružje danskog rukometa. Dale su nam mnogo golova i imale puno sedmeraca, zbog čega smo morale da gradimo napad svakog puta. Frustrirana sam", priznala je Dalbi, koja je najavila i večerašnji obračun.

"Moramo da popričamo između sebe i da se spremimo psihološki, jer nas čeka jako težak rival. Ako želimo da odemo na Olimpijske igre, moramo da pobijedimo, i to ubjedljivo", dodala je Dalbi.

Bonus video: