Adžić: Možemo do velike pobjede

2 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.03.2016. 09:28h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Arhus - Poslije utakmice sa Urugvajem (34:19), stručni štab i reprezentativke su ostali u „Ceres areni” i gledali kako Rumunija ponižava Dansku.

Selektor Dragan Adžić je mogao da vidi sve rupe u igri domaćih, što će mu pomoći da spremi taktiku za pobjedu.

"Rumunija je bila na očekivanom nivou, jako kvalitetna i motivisana, a Dankinje su bile i energetski slabije. Igračice koje fale im puno znače, ali nas je Svjetsko prvenstvo naučilo da one znaju iz dana u dan da se vrate i očekujem da im nivo energije bude veći. Možemo da odigramo kao na prvoj utakmici protiv njih na SP, da ostvarimo veliku pobjedu i plasiramo se na Olimpijske igre", rekao je Adžić.

Da li je ova ekipa Danske slabija nego ona koja je nastupila na Mundijalu?

"Igrački sigurno jeste, jer na poziciji desnog beka nema dvije vrhunske igračice, iako su Dalbi i Tranborg dale možda i više golova nego Line Jergensen i Burgord na SP. Na pivotu je takođe slabija. Danska igra ispod nivoa na kojem može, a recept je onaj koji je Rumunija ispoštovala u većem dijelu utakmice - kvalitetno vraćanje, dobra odbrana i strpljiv napad. Vjerujem da ćemo uspjeti da prevaziđemo sve probleme i da imamo snage za pobjedu".

Dankinje „žive” od kontri, očito im je problem kada ih nema?

"Teško im je da igraju na mali broj golova, tada se ne osjećaju dobro. To je recept. U prvom meču na SP smo ga ispoštovali, u drugom nismo i primili smo mnogo golova".

Kako vam se svidjela igra protiv Urugvaja?

"Nismo dobro ušli u meč, vjerovatno smo već mislili na Dansku. Dobro je da smo nekoliko igračica „podigli”, a nisam ni očekivao više, jer Urugvaj nikada nismo vidjeli. Dobro je da su mlađe bile raspoložene i da je njihova energija bila na nivou. To je jako bitno, jer je ovdje 16 najboljih koje imamo u Crnoj Gori, bez obzira na to koliko imaju godina", zaključio je Adžić.

Bonus video: