Vuja: Pobijediti u prvom meču Loven, pa makar i sa golom razlike

60 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vujović, Foto: Jutarnji
Veselin Vujović, Foto: Jutarnji
Ažurirano: 17.03.2016. 20:39h

Drugu sezonu zaredom sa Veselinom Vujovićem na klupi, rukometaši Zagreba preživjeli su grupnu fazu Lige šampiona i nastupaće u osmini finala.

U martu prošle godine preskočili su danski Kolding, a sada ih čeka viša prepreka u vidu njemačkog vicešampiona Rajn-Nekar Lovena.

Lider Bundes lige izaziva poštovanje, ali ne i strah nekadašnjeg najboljeg igrača planete.

„Ako ne prođemo Loven to će biti korak unazad u odnosu na prethodnu sezonu, kada smo igrali četvrtfinale“ - kazao je Vujović uoči prvog meča, koji se igra u subotu u Zagrebu.

„Bez obzira na to što su Njemci favoriti na papiru vjerujem u svoje igrače i znam da ćemo svi zajedno dati sve od sebe da preskočimo i ovu stepenicu.“

Zagreb je u grupnoj fazi zauzeo peto mjesto u grupi A sa 11 bodova, šest manje od Lovena koji je bio četvrti u grupi B.

„Naš protivnik je skup vrhunskih pojedinaca, o čijem kvalitetu dovoljno svjedoči činjenica da su prvi u Bundes ligi i da im u leđa gledaju jedan Kil i Flensburg. Mi smo, s druge strane, i lani i ove sezone pokazali svima da možemo ne samo da igramo, već i da pobjeđujemo one najbolje. Osnovni cilj je trijumf u prvoj utakmici, makar s jedan razlike, ali važno je pobijediti.“

Prvi meč osmine finala Lige šampiona između Zagreba i Rajn-Nekar Lovena igra se u subotu u zagrebačkoj Areni, dok je revanš na programu 27. marta u Majnhajmu.

Bonus video: