Utakmica sa Danskom je naša šansa

Moramo samo da igramo rukomet, da se opustimo i pokažemo šta znamo - kaže Petrovićeva
1 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Ehf-euro.com
Radmila Petrović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 15.03.2016. 09:23h

Prije tri mjeseca je bila prinuđena da gleda kako njene saigračice idu u Dansku bez nje, jer ju je virus mononukleoze onemogućio da učestvuje na Svjetskom prvenstvu. Na vrijeme se oporavila i spremna je za novi odlazak na sjever Evrope, gdje će se rukometašice Crne Gore boriti za odlazak na Olimpijske igre.

U pitanju je, naravno, članica najboljeg tandema desnih krila na svijetu, Radmila Petrović, koja će biti veliki adut Dragana Adžića u bitkama za Rio de Žaneiro.

"Prezadovoljna sam. Ne zbog igre, već zato što se dobro osjećam. Vjerovatno je sve ovo na svježinu, jer sam bila željna rukometa. Čovjek nekad crpi dodatnu energiju iz toga. Nadam se da će taj dobar osjećaj ostati i da ću biti zdrava, kako bih pomogla ekipi na jako bitnom turniru", poručuje 27-godišnja Nikšićanka, čiji će nastup omogućiti Adžiću da Jovanku Radičević stavi na poziciju pivota.

Crna Gora nije imala sjajnu uvertiru za kvalifikacioni turnir u Arhusu, na kojem su od petka do nedjelje rivali Urugvaj, Danska i Rumunija. „Lavice” su se mučile sa Hrvatskom, od koje su izgubile u Splitu 23:22 i jedva se revanširale u Baru (31:29).

"Ta dva meča su nam bila jako dobri treninzi. Niko od nas nije zadovoljan u potpunosti ni odbranom, ni napadom. Ti segmenti su bili dobri na momente, ali to nije dovoljno ako mislimo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre. Vjerujem da hoćemo i moramo da budemo mnogo bolje, pogotovo u odbrani. Kad god smo bile dobre u defanzivi, nismo bile opterećene promašajima, jer smo znale da možemo da se izvučemo".

Meč sa Urugvajem će biti samo zagrijavanje za prave stvari, a čini se da je prava prilika za plasman u Rio obračun sa domaćinom. Danska više nije velesila, što su pokazali porazi od Rusije prethodne sedmice u kvalifikacijama za EP (27:31 u Astrahanu i 22:24 u Nestvedu).

"Danska je jako kvalitetna ekipa, ali tražimo šansu protiv nje. Više nam leži njena nego igra Rumunije, koja forsira rukomet sličan našem. Svako može da pobijedi svakog, ali vidim šansu protiv Urugvaja i Danske, a da onda ne razmišljamo šta će biti protiv Rumunije".

Olimpijski vicešampion je sve podredio novom plasmanu na najveću svjetsku smotru, a mora da se nosi i sa velikim pritiskom.

"Želja mora da postoji, ali ne smijemo da razmišljamo da nešto moramo da uradimo. Moramo samo da igramo rukomet, da se opustimo i pokažemo šta znamo. Pritisak jedino može da nas uništi, da pregorimo i da ne napravimo ništa u ovoj godini, koja bi mogla da bude jako uspješna", zaključila je Petrovićeva.

„Lavice” sjutra putuju u Arhus preko Beča i Stokholma, a u timu neće biti Biljane Pavićević, koja već danima ima visoku temperaturu.

Bonus video: