Pobjeda u „Topolici” vraća samopouzdanje

8 komentar(a)
MIlena Raičević, Foto: Beta/AP
MIlena Raičević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 12.03.2016. 13:00h

Nesigurnost u odbrani, često bezopasan napad, samo jedna igračica raspoložena za velike stvari...

Koliko god Dragan Adžić i njegove izabranice spuštali loptu nakon poraza od podmlađene Hrvatsake u Splitu, jer im taj meč nije gotovo ništa značio, vrijeme je da se upale lampice za uzbunu u crnogorskoj rukometnoj reprezentaciji.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre je već sljedećeg vikenda u Arhusu i jasno je da „lavice” moraju mnogo bolje nego u „Spaladium areni”. U suprotnom, Rio de Žaneiru će biti bliže Danska i Rumunija...

Vremena za popravke, bez obzira na cajtnot, ima dovoljno, jer će ovih nekoliko dana poslužiti da tek oporavljene Anđela Bulatović i Radmila Petrović dostignu formu.

Pravi vjetar u leđa „crvene” mogu da dobiju večeras u Baru (20.30 časova), gdje će se opet sudariti sa Hrvatskom.

Pobjeda u „Topolici”, po mogućnosti ubjedljiva, vratila bi im samopouzdanje, koje mora da bude poljuljano poslije četiri uzastopna poraza...

"Mnogo nam je značio meč u Splitu, kao što će i ovaj u Baru. Utakmice u Danskoj su najvažnije u sezoni za mene, a vjerujem i za moje saigračice. Dosta smo isprobale, ali ne možemo da budemo zadovoljne kako smo odigrale, prje svega u odbrani. Odlično znamo na kojem nivou možemo da budemo, ovo nije bilo to. U Baru moramo da budemo mnogo bolje, ako želimo da pobijedimo i spremne odemo na kvalifikacioni turnir", priznala je Milena Raičević, koja je sa 10 golova i sedam asistencija bila jedina svijetla tačka Crne Gore u Splitu.

„Lavicama” je u Splitu presudila Andrea Penezić, koja je dala 11 golova. Upravo ju je Raičevićeva zaustavila na početku 2. poluvremena, ali je selektor Hrvatske Goran Mrđen pomjerio igračicu Vardara na srednjeg beka, odakle je još tri puta zatresla mrežu.

"Nismo uspjele da nađemo rješenje za nju. Igrale smo mnogo utakmica protiv Andree i dosta puta smo je zaustavile, ali sada nismo. Na njoj smo napravile najveće greške u odbrani i taj element u Baru mora da bude mnogo bolji. Ako zatvorimo nju, zatvorićemo i reprezentaciju Hrvatske", poručuje djevojka koja danas slavi 26. rođendan.

Raičevićeva u Budućnosti igra srednjeg beka, jer je na lijevoj strani neprikosnovena Kristina Neagu. U reprezentaciji se pomjera ulijevo, a brojke pokazuju da joj to više odgovara.

"U Budućnosti sam srednji bek, radim za ekipu i nemam puno prostora. Kao lijevi bek moram da imam i učinak u napadu, zbog čega imam veću slobodu u reprezentaciji i mnogo se bolje osjećam. Moram, ipak, da igram još bolje, kao i moje saigračice. Bez dobrog osjećaja svih ne možemo da držimo nivo u odbrani i napadu", zaključila je Raičevićeva.

Bonus video: