Adžić: Dvomeč sa Hrvatskom priprema za turnir u Danskoj

2 komentar(a)
Crnogorske rukometašice, Foto: Reuters
Crnogorske rukometašice, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.03.2016. 18:31h

Crnogorskim rukometašicama dvomeč sa Hrvatskom biće priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Danskoj, kazao je selektor Dragan Adžić.

Crnogorska reprezentacija počela je danas pripreme za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre (OI).

Crna Gora će u nastavku kvalifikacija 10. marta igrati u Splitu sa Hrvatskom, dok će se dva dana kasnije isti rivali sastati u Baru.

Na kvalifikacionom turniru za OI rivali Crne Gore biće Urugvaj (18. mart), Danska (19. mart) i Rumunija (20. mart).

Selektor Adžić na prvom treningu imao je samo rukometašice Budućnosti kojima je priključeno nekoliko juniorki.

Najavljeno je da će reprezentacija biti kompletna do ponedjeljka.

Adžić je kazao da pripreme otežava što reprezentaciji biti nekompletna i da će tek u ponedjeljak imati sve igračice na raspolaganju.

"Utakmice sa Hrvatskom biće nam priprema za ono što je u ovom trenutku važnije, plasman na OI. Nijesmo u mogućnosti da mečeve sa Hrvatskom pripremamo već se bavimo isključivo protivnicima na turniru. Vjerujem da ćemo se, kao i na osam prethodnih takmičenja, plasirati na EP. Nadam se da nam se neadekvatan tretman Hrvatske, koja protiv nas uvijek igra najbolje, neće odraziti na naš plasman na šampionat", kazao je Adžić.

On je kazao da će se Hrvatskoj u Splitu suprostaviti sa samo dva zajednička treninga.

"Probaćemo na tim utakmicama da uigramo ekipu, da je spremimo za Dansku i Rumuniju. Najvažnije je da djevojke dođu zdrave, da nemamo više iskakanja. Dovoljno je što je Marija Jovanović van kombinacija zbog povrede, pa i Ivana Božović koja je trebala da je zamjeni povrijedila je koljeno. Đurđina Malović je neoproravljena, dok Suzana Lazović još nije počela da trenira sa ekipom. Samo da dočekamo zdravi put za Dansku i onda je sve na nama", rekao je Adžić.

On je naglasio da je Radmila Petrović počela da trenira i da vjeruje da će do 18. marta moći da se potpuno vrati.

"Za Lazović još čekamo izvještaj doktora koji je operisao da li može da krene sa rukometom. Raduje povratak Anđele Bulatović i željno je očekujemo u petak, a Bobanu Klikovac i Jelenu Despotović već u četvrtak", kazao je Adžić.

Desni bek Katarina Bulatović, kazala je da mečeve sa Hrvatskom dodatno otežava činjenica da će biti odigrane u tri dana.

"Imamo teško putovanje za Split, ali vjerujem da će nam i mečevi dobro doći da se spremimo za ono što nam je najbitnije. Ne kažem da su utakmice sa Hrvatskom manje bitne, ali u tim mečevima možemo nešto da probamo i uigravamo se, dok u Danskoj nema više probanja. Moramo dati maksimum da izborimo plasman na OI", kazala je Bulatović.

Ona je istakla da će Crna Gora biti hendikepirana odsustvom Marije Jovanović, ali da vjeruje da imaju kvalitet za plasman u Rio de Žaneiro.

"Bićemo hendikepirani bez Marije Jovanović, ali nije nam prvi put da igramo bez igračica koje su nosioci igre. Vjerujem da ćemo smoći snage da to prebrodimo. Raduje povratak Anđele Bulatović i Radmile Petrović. Ne prijetimo nikom, ali vjerujem da ćemo se kroz utakmice sa Hrvatskom spremiti i u Danskoj dobro odraditi posao",kazala je Bulatović.

Ona je kazala da su Danska i Rumunija kvalitetne selekcije, navodeći da blagu prednost imaju rumunske rukometašice.

"Rumunija ima savršene igrače, kvalitet su potvrdile na Svjetskom prvenstvu. Danska kao domaćin je uložila sve svoje karte da izbori OI", kazala je Bulatović.

Srednji bek Milena Knežević kazala je da respektuje Hrvatsku, ali da je sve podređeno plasmanu u Rio de Žaneiro.

"Vjerujem da će nam dueli sa Hrvatskom pomoći da se što bolje pripremimo za Dansku. Hrvatska voli da igra sa nama, pružiće sigurno jak otpor. Za nas je bitno da se što bolje pripremimo. Nije nam prvi put za za tako kratko vrijeme odigramo toliko mečeva i bićemo spremni za to", rekla je Knežević.

Ona smatra da je Rumunija favorit turnira.

"Vjerujem da imamo sastav da pariramo svima. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, uigrati u odbrani i napadu i nadam se da neće biti problema", kazala je Knežević.

Bonus video: