Budućnost se igrala sa Midtjilandom za 1. mjesto i obračune sa Baja Mareom

Aktuelnim šampionkama Evrope na putu ka trećem uzastopnom učešću na fajnl-foru Lige šampiona stoji Baja Mare. Prvi meč četvrtfinala će se igrati od 1. do 3. aprila u Rumuniji, revanš u "Morači" 10. aprila.
65 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 28.02.2016. 17:35h

Cilj je ispunjen - rukometašice Budućnosti su se poigravale sa Midtjilandom, slavile sa 27:21 i osvojile 1. mjesto u grupi 2.

Aktuelnim šampionkama Evrope na putu ka trećem uzastopnom učešću na fajnl-foru Lige šampiona stoji Baja Mare, tim koji je poslije pet uzastopnih pobjeda izgubio od Ferencvaroša i ostao na 4. poziciji u grupi 1.

Prvi meč četvrtfinala će se igrati od 1. do 3. aprila u Rumuniji, revanš u "Morači" 10. aprila.

"Ponosna sam na saigračice, nadam se da ćemo biti ovako srećne poslije svake utakmice. I odbrana i napad su bili kakve smo željele. Protiv Baja Marea moramo da igramo kao u ovom meču".

"Možemo sve ako budemo igrale kao tim, ali ako se budemo oslanjale na individualne akcije ne možemo ni sa kim. Naše najjače oružje je odbrana, ukoliko je odigramo kako možemo svakoga ćemo pobijediti", poručila je Kinga Ahruk, koja je sa nekoliko lucidnih asistencija izazvala ovacije sa tribina.

Duel sa danskim prvakom je bio riješen i prije nego što je počeo, ali je donekle bio uzbudljiv do 17. minuta, kada je Stine Jergensen smanjila na 7:6.

Tada je tim Dragana Adžića počeo da igra znatno bolje u odbrani i razlika je vrtoglavo rasla - već u 27. minutu je bilo 12:6, , u 32. 16:7, a u 38. rekordnih plus 13 (21:8).

Midtjiland je iskoristio nekoliko isključenja "plavih" i činjenicu da su meč završile igračice sa klupe da izbori podnošljiv poraz.

Najefikasnija je bila Dragana Cvijić sa pet golova, po četiri su dale Kristina Neagu, Biljana Pavićević, Đurđina Jauković i Katarina Bulatović.

U timu iz Ikasta su odskočile Johana Alm sa pet i Stine Jergensen i Veronika Kristijansen.

Budućnost - Midtjiland 27:21 (14:7)

Podgorica - Dvorana "Morača". Gledalaca: 3.000. Sudije: Mažeika i Gatelis (Litvanija). Sedmerci: Budućnost 3 (3), Midtjiland 3 (3). Isključenja: Budućnost 8, Midtjiland 2 minuta.

Budućnost: Nenezić (jedna odbrana), ŽDERIĆ (11 odbrana), Pletikosić, I. Pavićević 1, NEAGU 4, Jauković 4 (1), Čavlović, IRMAN, Kovačević, BULATOVIĆ 4 (2), Ramusović, CVIJIĆ 5, MEHMEDOVIĆ 2, B. Pavićević 4, Ahruk 1, RAIČEVIĆ 2.

Midtjiland: Englert, VOJČIĆ (11 odbrana), Begelund, JERGENSEN 4, Petersen, Jakobsen 2, KRISTIJANSEN 4, Somer, TORSGORD, Pedersen 2, Voler 1, ALM 5 (3), AUGUSTESEN 2, JENSEN-ESTERGORD 1.

Galerija

Bonus video: