Dvojica "varvara" teže povrijeđena u tuči sa "balistima", neredi i u Skoplju

„Varvari” su se u jednom restoranu u Skoplju, do kojeg su došli kombijem, sukobili i sa navijačima Vardara, pa je makedonska policija uhapsila 23 državljana Crne Gore.
602 pregleda 0 komentar(a)
Autobus "Varvara", Foto: Time.mk
Autobus "Varvara", Foto: Time.mk
Ažurirano: 21.02.2016. 23:14h

Utakmica rukometašica Vardara i Budućnosti ostala je u sjenci brutalnih incidenata u kojima su učestvovali “varvari”.

Dva navijača Budućnosti su primljena u bolnicu, a jedan je operisan, jer je nožem uboden pored bubrega. Nije životno ugrožen i vjerovatno će u ponedjeljak ili utorak krenuti ka Crnoj Gori.

Oko 12 sati i 30 minuta, u blizini planinskog prevoja Straža u zapadnoj Makedoniji, navijači fudbalskog kluba Škendija iz Tetova, poznati kao "balisti", kamenovali su dva autobusa u kojima su se nalazili navijači Budućnosti.

Makedonska policija je navela da je zatim došlo do tuče dvije grupe, u kojoj je povrijeđeno 13 ljudi, od čega 11 iz Crne Gore. Dvojica "balista" odvedeni su u Kičevo, dok su "varvari" upućeni u gostivarsku bolnicu.

"Primili smo dvije osobe sa težim povredama" - rekao je za makedonsku televiziju Kanal 5 dežurni hirurg bolnice u Gostivaru Besnik Zećiri.

"Jedna je pogođena u glavu. Zašili smo povredu i poslali pacijenta za Skoplje na dalje pretrage. Druga osoba je pogođena u leđa tvrdim predmetom. I ona je upućena na kliniku u Skoplje. Preostalih 9 lakše povrijeđenih su nakon pružanja prve pomoći pušteni iz bolnice."

U obračunu su oštećeni autobusi, na kojima su razbijena stakla.

Navijači Škendije su u deset autobusa putovali za Kičevo da prate meč svog tima sa Turnovom.

Tu nije bio kraj incidentima - „varvari” su se u jednom restoranu u Skoplju, do kojeg su došli kombijem, sukobili i sa navijačima Vardara, pa je makedonska policija uhapsila 23 državljana Crne Gore.

Povrijeđene i uhapšene je juče posjetio i ambasador Crne Gore, Predrag Mitrović, koji je izdejstvovao da navijači Budućnosti tokom noći budu pušteni iz pritvora, kako bi mogli da se vrate u Crnu Goru.

Do incidenata, makar sa navijačima Škendije, vjerovatno ne bi ni došlo da pristalice podgoričkog kluba nisu čudnim putem krenule ka Skoplju.

Do glavnog grada Makedonije ima mnogo bližih i bržih ruta preko Kosova...

Bonus video: