Za nastavak idealnog niza protiv Vardara

„Čedo” prebogatog Rusa Sergeja Samsonjenka je imalo pet šansi da sruši aktuelnog vladara Starog kontinenta u Ligi šampiona i nijednom nije uspjelo. Sa novim trenerom Davidom Dejvisom će danas u Skoplju (17.30) pokušati ponovo
1 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Filip Roganović
Kristina Neagu, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 21.02.2016. 09:41h

Kada su napokon probile barijeru i savladale Larvik, rukometašice Budućnosti su krenule ka ostvarenju sna - osvajanju krova Evrope.

Ako je norveški šampion bio crna beštija Podgoričankama, onda je to tim Dragana Adžića za Vardar. „Čedo” prebogatog Rusa Sergeja Samsonjenka je imalo pet šansi da sruši aktuelnog vladara Starog kontinenta u Ligi šampiona i nijednom nije uspjelo. Sa novim trenerom Davidom Dejvisom će danas u Skoplju (17.30) pokušati ponovo, ali „plave” žele da očuvaju gotovo perfektan skor protiv makedonskog prvaka i tako „ubiju” Vardaru svaku nadu da može da ih naslijedi na krovu Evrope.

Prije pet sedmica u „Morači” je bilo čak 31:19, ali niko nema iluzija da će i ovog puta biti tolika razlika.

"Možda je izgledalo lako, ali nije bilo baš tako. Vardar ima izuzetno dobre igračice na svim pozicijama, a sigurno će biti veoma motivisan da nas pobijedi, jer to nijednom nije uspio. Spremile smo se za sve i možemo do pozitivnog rezultata ako odbrana bude na visokom nivou ",istakla je Kristina Neagu.

Rumunka je igrala spektakularno na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, gdje je dovela svoju selekciju do bronze i bila MVP i prva golgeterka. U glavnoj fazi Lige šampiona je samo blijeda sjenka te igračice, ali obećava da će se vratiti na pravi nivo.

"I mi igrači smo ljudi, ne možemo uvijek da budemo kao roboti. Voljela bih da igram kao 2015. ili na Svjetskom prvenstvu, ali to sada nije moguće. Bila sam veoma umorna nakon SP, imala sam i mnogo povreda u posljednja dva mjeseca. Ovih 10-ak dana bolje treniram i nadam se da ću igrati sve bolje. Najvažnije je, ipak, što smo ostvarili dobre rezultate, a moja izdanja će se popraviti".

Vardar je u posljednja dva kola lako savladao Savehof u Skoplju (37:25) i CSM u Bukureštu (30:25), što se poklopilo sa dolaskom Dejvisa na klupu. Neagu, ipak, smatra da „crveno-crne” nisu mijenjale način igre.

"Nijedan trener ne može puno da promijeni za nekoliko sedmica. U pitanju je isti tim sa kojim smo igrale prije mjesec, samo što će sada biti izuzetno motivisan i imaće podršku publike. Dolazak novog trenera, ipak, uvijek donosi neku novu energiju, jer sve igračice žele da se dokažu ", zaključila je djevojka koja je bila najbolja igračica svijeta 2010. godine i najveća favoritkinja da to priznanje prigrabi i za 2015.

U posljednja dva meča Budućnost je razbila Vardar (27:17 i 31:19). Poraz u glavnom gradu Crne Gore 17. januara je okončao eru Jana Pitlika u skopskom timu, pa sada na klupi pored Indire Kastratović sjedi tamnoputi Španac David Dejvis.

"Nije realan odnos kvaliteta tih 10 ili 12 razlike, ali jeste pokazatelj našeg adekvatnog, a njihovog neadekvatnog pripremanja za meč. Promjena trenera se uvijek primijeti, a mislim da je temperament Španca u odnosu na Danca donio razliku. U Podgorici igračice Vardara nisu imale energiju kakvu bi trebalo, sada sigurno hoće", ubijeđen je Adžić.

Adžić: Priprema za četvrtfinale

Budućnost je obezbijedila mjesto u četvrtfinalu, a danas bi mogla da osigura i 1. mjesto u grupi 2. Imperativa nema, ali Adžić hoće što bolje izdanje zbog spremanja za nokaut fazu.

"Ovo nam je provjera za četvrtfinale, s obzirom na to da ćemo nakon glavne faze 23 dana biti razdvojeni. Želja mi je da Vardar odigra najbolje moguće, jer samo tako ćemo izvući važne informacije za težak četvrtfinalni meč u gostima. Nismo opterećeni rezultatom, samo hoćemo da popravimo neke stvari u odnosu na utakmicu sa Đerom i polako slažemo kockice za najvažnije utakmice na proljeće, poručio je trener „plavih”.

Bonus video: