Traži se još jedan bek za rotaciju

Crna Gora 10. i 12. marta igra sa Hrvatskom u kvalifikacijama za EP, ali će ti mečevi biti samo zagrijavanje za predolimpijski turnir
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Beta-AP
Dragan Adžić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.02.2016. 10:00h

Život bez kapitenke je i zvanično počeo - selektor rukometašica Crne Gore Dragan Adžić objavio je širi spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre, na kojem nema Marije Jovanović. Sjajni bek je pokidao prednje ukrštene ligamente koljena lijeve noge, koje će operisati u ponedjeljak...

Bez Jovanovićeve, koja je na Svjetskom prvenstvu u Danskoj bila među najboljima, „lavice” će juriti vizu za Rio de Žaneiro. S obzirom na to da su od standarnih bekova zdrave samo Milena Raičević i Katarina Bulatović, kao i 18-godišnja Đurđina Jauković, Adžić će tokom priprema pokušati da nađe četvrtu igračicu za rotaciju u spoljnjoj liniji.

To bi mogla da bude Anđela Bulatović, koja se vraća na teren nakon operacije ramena.

"Anđela je dvije sedmice radila bez kontakta, ove trenira sa ekipom. Po ocjeni doktora, mogla bi da krene punim intenzitetom u narednim sedmicama. Ako odigra neku utakmicu za Erd i bude se dobro osjećala, biće sa nama. Bila bi nam od velike pomoći u svakom segmentu", ekao je Adžić za „Vijesti”.

Jedno od skrivenih oružja bi mogla da bude i 25-godišnja Podgoričanka Ivana Božović. Bivši lijevi bek Petrol bonusa, Budućnosti, Bisera i zagrebačke Lokomotive igra odlično za rumunski Ploješti, pa je zaslužio poziv Adžića poslije duže pauze.

Posljednjeg dana februara će se saznati da li će Suzana Lazović dobiti dozvolu doktora da se priključi treninzima nakon operacije koljena, dok će Radmila Petrović biti na raspolaganju selektoru „lavica”.

Kvalifikacije za Olimpijske igre srećom nisu dugotrajne

„Lavice” će se okupiti 2. marta, ali će se kompletirati tek pet dana kasnije. Do tada će sa šireg spiska otpasti 10 od 28 igračica i tih preostalih 18 će konkurisati za pet važnih utakmica - duele sa Hrvatskom 10. i 12. marta u Splitu, odnosno Baru, u kvalifikacijama za EP, tj. za obračune sa Urugvajem, Danskom i Rumunijom za vizu za Olimpijske igre.

Turnir se igra u danskom Arhusu od 18. do 20. marta, a dvije najbolje selekcije idu u Rio de Žaneiro.

Srećom, dueli sa komšinicama ne odlučuju mnogo, jer bi trebalo čudo da se desi da se obje selekcije iz ex-YU grupe (rivali i Slovenija i Makedonija) ne domognu šampionata Starog kontinenta u Švedskoj.

"Zbog problema sa povrijeđenim igračicama, mečevi sa Hrvatskom nam nikako ne dolaze u dobrom trenutku. To je vrlo ozbiljan protivnik, iskoristićemo te utakmice kao pripremu za olimpijske kvalifikacije i provjeru nekoliko igračica. Vjerujem da ćemo izdržati ovo, da ćemo imati maksimalan fokus i u Danskoj ostvariti ono što želimo. Nadam se da ćemo imati i mirnoću, koja nam je falila na Svjetskom prvenstvu. U ovom momentu sigurno ne bismo bili spremni za veliko takmičenje, ali možemo za dvije utakmice. Srećom, kvalifikacije za Olimpijske igre nisu dugotrajne, ali su od ogromnog značaja", poručio je Adžić.

Širi spisak

Golmanke

Alma Grizović (Larvik, Norveška)

Marina Rajčić (Mec, Francuska)

Sonja Barjaktarović (Kastamonu, Turska)

Ljubica Nenezić (Budućnost)

Krila

Jovanka Radičević (Vardar, Makedonija)

Radmila Petrović (Budućnost)

Majda Mehmedović (Budućnost)

Biljana Pavićević (Budućnost)

Ivona Pavićević (Budućnost)

Bekovi

Milena Raičević (Budućnost)

Đurđina Jauković (Budućnost)

Katarina Bulatović (Budućnost)

Vanesa Agović (Budućnost)

Andrea Klikovac (Vardar)

Itana Grbić (Vardar)

Anđela Bulatović (Erd, Mađarska)

Ivana Božović (Ploješti, Rumunija)

Jelena Despotović (Debrecin, Mađarska)

Sanja Premović (Zaglebje Lubin, Poljska)

Jasna Tošković (Roman, Rumunija)

Tatjana Brnović (Danilovgrad)

Lejla Bošnjak (Danilovgrad)

Pivotmenke

Suzana Lazović (Budućnost)

Ema Ramusović (Budućnost)

Itana Čavlović (Budućnost)

Sara Vukčević (Vac, Mađarska)

Bobana Klikovac (Debrecin)

Marija Kaluđerović (Levalea 2010)

Bonus video: