Adžić: Kvalitet Đera je razlog naših oscilacija

„Volio bih da odigramo još jednu utakmicu sa Đerom ove sezone, a to bi značilo da smo na fajnl-foru, čime bismo ostvarili zacrtani cilj”, istakao je Dragan Adžić
62 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić i Kristina Neagu
Dragan Adžić i Kristina Neagu
Ažurirano: 14.02.2016. 21:48h

Pobjeda nad najvećim rivalom je zadovoljila trenera Budućnosti Dragana Adžića, ali je i on sam svjestan da njegova ekipa može i mora mnogo bolje nego što je igrala protiv Đera.

„Ovo je bio fenomenalan meč. Trener sa druge strane je sjajan, a to je bilo ono što nam je trebalo u ovoj fazi Lige šampiona. Sistem i kvalitet koji ima Đer traže maksimum od ekipe. Kad god nije bilo tako, dolazilo je do pada. Srećom, djevojke su izdžale, nisu dozvolile da potpuno ‘izađu’ iz meča. Vratile su se i ostvarili smo veliku pobjedu”, rekao je trener „plavih”.

Adžić se nada da će se dva posljednja prvaka Evrope sudariti i u Budimpšeti.

„Volio bih da odigramo još jednu utakmicu sa Đerom ove sezone, a to bi značilo da smo na fajnl-foru, čime bismo ostvarili zacrtani cilj. Ova Liga šampiona je nemjerljivo jača, a pokazali smo da možemo da igramo sa svima. Padove sigurno možemo da smanjimo padove i da u dužem periodu utakmice održimo maksimum u oba pravca”.

Šta je razlog ovakvih oscilacija?

„Kvalitet Đera. Vrlo jednostavno. Kada uspijemo da održimo nivo sa ovim sastavom, onda ćemo biti top. Radimo na tome da smanjimo oscilacije”.

Kristina Neagu nije bila ni sjenka igračice koja je dominirala na Svjetskom prvenstvu. Zbog čega?

„Ona je dala čitavu sebe na Svjetskom prvenstvu, a tip je igračice koji vrlo teško u kontinuitetu može da odigra osam-devet utakmica za 15 dana. Znali smo to i računamo da će do kraja Lige šampiona biti onakva kakvu želimo”.

Bekovi Budućnosti su imali mnogo problema, što priznaje i Adžić.

„Odbrana Đera je fenomenalna ove sezone, kvalitetno taktički radi i pravila nam je veliki broj problema. Na tome moramo da radimo, bekovska linija je čitav meč imala problema. Razliku smo stvarali na odbranu i traniziciju, a igra bekova je segment u kojem možemo da napredujemo”.

Marta Žderić je bila fenomenalna, odbranila je 17 šuteva, a zicer Nike Grot koji je zaustavila osam minuta prije kraja je praktično riješio meč. U prvom dijelu sezone nije bila ni približno tako dobra…

„To je put koji je morala da prođe. Marta kvalitetno radi sa Vlatkom Đonovićem i dolazi na nivo zbog kojeg se Budućnost opredijelila da ovo bude njena sezona. Vjerujem da može još bolje, jer je veliki potencijal. Ešraf Abdala će se priključiti na narednom treningu, tako da ćemo imati još veću stabilnost na golu, mada i Ljubica Nenezić polako stasava u golmanku koja može da uđe, kao što je to bilo u Ikastu”, zaključio je Adžić.

Trener Đera Ambros Martin je čestitao Budućnosti pobjedu i zahvalio se Adžiću na „divnom gestu”, zato što je otišao do navijača mađarskog tima i aplaudirao im nakon meča.

„Budućnost je napravila veliku razliku na startu i bilo je teško vratiti se. Uspjeli smo jednom, ali nismo mogli i drugi put. Protiv tako iskusnog tima je to skoro nemoguće. U ovom meču nije najvažnije bilo 1. mjesto, pobjeda ili bodovi, već duh ekipe. Borili smo se, pružili smo veoma jak otpor”, naglasio je španski stručnjak.

Bonus video: