Budućnost srušila Đer

17 komentar(a)
ŽRK Budućnost
ŽRK Budućnost
Ažurirano: 14.02.2016. 19:55h

Od sjaja do očaja u prvom, pa i u drugom poluvremenu.

Cilj je, ipak, ispunjen, Đer je savladan u „Morači“ (25:22), 1. mjesto u grupi 2 je praktično osigurano, ali teško da ko u taboru Budućnosti može da bude zadovoljan igrom, koja je samo na momente bila dostojna izdanja prvaka Evrope.

Početak nije mogao da bude bolji - bedem ispred raspoložene Marte Žderić je bio neprobojan, Milena Raičević je vukla konce u napadu, a kada se raspucala i Kristina Neagu i sa dva gola donijela ogromnih plus šest (8:2) u 14. minutu, činilo se da se mađarskom gigantu sprema katastrofa.

Ali, veliki timovi pokažu koliko su veliki baš u najtežim trenucima - ekipa Ambrosa Martina je počela da igra fenomenalno u odbrani i iz nje crpi sigurnost za napad. Pokušao je Dragan Adžić da prekine buđenje gošći tajm-autom na 8:6, ali nije uspio.

Hajdi Loke je u napadu sa igračicom manje izjednačila na 9:9, a Eduarda Amorim zaključila seriju 8:1 za 10:9 u 27. minutu.

U tim trenucima je 30-ak navijača Đera stvaralo veću buku od preostalih 5.000 ljudi u „Morači“, koji su se tek povremeno budili.

Da „plave“ na odmor, ipak, ne odu sa minusom pobrinula se Đurđina Jauković, koja je u svom stilu zatresla mrežu dvije sekunde prije kraja.

Poslije izlaska iz svlačionica, najraspoloženije su bile dvije golmanke i Raičevićeva, koja se lucidnim asistencijama ka saigračicama pobrinula za tri minimalna vođstva. Tada je na scenu stupilo vjerovatno najbolje lijevo krilo svijeta - Majda Mehmedović.

Fenomenalna Baranka je vrhunskim fintama dva puta „izgubila“ Adrijen Orban i povisila na 17:14 i natjerala Martina na tajm-aut. Nije pomoglo - Katarina Bulatović sa jednim i Dragana Cvijić sa dva gola su ponovo donijele plus šest (20:14), pa je trofejni španski stručnjak ponovo pozvao izabranice na dogovor.

Drugi prekid za samo tri minuta kao da je „prekinuo“ i Adžićeve izabranice. Rješenja u napadu nije bilo, Neagu je bila potpuno van ritma, pa je prednost počela da se topi. Na devet minuta do kraja Ida Alstad je iz kontre smanjila na 21:20, a 65 sekundi kasnije je Žderićeva izrasla u igračicu meča, kada je odbranila zicer Nike Grot.

Nakon još nekoliko „prosutih“ napada sa obje strane, Dragana Cvijić je pogodila za rezultat istovjetan onom iz Mađarske, a potom na novi pas Raičevićeve iznudila sedmerac, koji je realizovala Bulatovićeva.

Đer je smanjio, a meč je definitivno riješen dva i po minuta prije kraja - Mehmedovićeva se fenomenalno bacila na loptu, iz pada je gurnula u kontru, a Cvijićeva pogodila za 24:21 i usput iznudila isključenje Hajdi Loke.

Budućnost - Đer 25:22 (12:12)

Podgorica - Dvorana „Morača“. Gledalaca: 5.000. Sudije: Artnsen i Roen (Norveška). Sedmerci: Budućnost 1 (1), Đer 3 (3). Isključenja: Budućnost 10, Đer 6 minuta.

Budućnost: Nenezić, ŽDERIĆ (17 odbrana), Pletikosić, I. Pavićević, NEAGU 2, Jauković 1, Agović, IRMAN 4, Kovačević, BULATOVIĆ 5 (1), Ramusović, CVIJIĆ 6, MEHMEDOVIĆ 4, B. Pavićević, Ahruk, RAIČEVIĆ 3.

Đer: Kiš, GRIMSBO (12 odbrana), Knedlikova 3, Alstad 1, LOKE 2, Hudak, Haršfalvi, KOVAČIČ 1, SULAND 3 (3), Lakatoš, AMORIM 7, ORBAN 1, GROT 3, Broh 1.

Bonus video: