Bitka za 1. mjesto u grupi

Ko večeras trijumfuje u "Morači", istaći će kandidaturu za osvajanje titule prvaka Evrope
68 pregleda 4 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Reuters
Majda Mehmedović, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.02.2016. 09:30h

Poraz Midtjilanda na gostovanju Savehofu je i teoretski promovisao Budućnost i Đer u učesnike četvrtfinala Lige šampiona. Ali, daleko od toga da će iko biti rasterećen i opušten - dva giganta evropskog rukometa će se večeras (19 časova) u „Morači” boriti za gotovo sigurno 1. mjesto u grupi. Ne zbog lakšeg rivala u nokaut fazi, jer je gotovo svejedno da li će to biti Baja Mare, Larvik ili Flori Loare, već zbog slanja poruke i rivalu, ali i svim ostalim timovima. Ko večeras trijumfuje, istaći će kandidaturu za osvajanje titule prvaka Evrope...

"Imamo poseban motiv, jer je Đer ekipa koja nas je savladala poslije duge serije. Vjerujem da je vrijeme da joj se revanširamo i mislim da nas ništa neće spriječiti u tome. Mnogo dobro znamo protivnice i nadam se da neće biti problema", poručila je Majda Mehmedović.

Sjajno lijevo krilo smatra da „plave” nisu pokazale šta mogu u prvom meču sa Mađaricama, koji su izgubile sa 22:20.

"S obzirom na to da nam je meč u Mađarskoj bio prvi nakon duge pauze, mnoge stvari se nisu poklopile. Imale smo loš dan, možemo mnogo više nego što smo tada prikazale. Poslije toga smo bile sve bolje i bolje, ušle smo u naš ritam protiv Vardara i Midtjilanda. Nije to baš bio naš limit, ali smo popravile gustinu u odbrani, koja nam je falila u Đeru. Ključ pobjede je, kao i uvijek, u defanzivi", zaključila je 25-godišnja Baranka.

I njena vršnjakinja, Dragana Cvijić, smatra da Budućnost nije bila ni sjenka u Đeru.

"Ja nisam trenirala mjesec, pola igračica je došlo emotivno ispražnjeno iz crnogorske reprezentacije, a Kristina Neagu je bila potpuno iscrpljena poslije Svjetskog prvenstva. Bilo je teško da se sastavimo poslije tri sedmice i odigramo kako znamo, pružile smo najviše što smo mogle u tom trenutku. Izgubile smo, ali to nije bila realna slika Budućnosti".

Korpulentna srpska kružna napadačica ne želi da se stvara bauk od večerašnjeg suparnika.

"Ne bih sad od Đera pravila nešto ogromno i pričala da nam je najveći protivnik ili neko koga ne možemo da pobijedimo. Samo je takva bila situacija i da je bio bilo koji rival, sigurno je da ne bismo blistale. Možda bismo pobijedile, ali to ne bi bila Budućnost koja je viđena protiv Vardara u „Morači” ili prošle sedmice u Danskoj. Vjerujem da ćemo biti sve bolje", zaključila je Cvijićeva.

Bonus video: