Rukometni savez Srbije otpustio Boškovića

RSS nije usvojio selektorov izvještaj o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, na kojem su njegove izabranice zauzele 15. mjesto
51 pregleda 0 komentar(a)
Saša Bošković, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Saša Bošković, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 11.02.2016. 21:35h

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije smijenio je Sašu Boškovića sa mjesta selektora ženske reprezentacije.

RSS nije usvojio selektorov izvještaj o nastupu na Svjetskom prvenstvu u Danskoj, na kojem su njegove izabranice zauzele 15. mjesto.

Bošković je smijenjen poslije pet godina tokom kojih je osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu i 4. mjesto na šampionatu Evrope pred svojim navijačima, ali i ušao u otvoreni sukob sa najboljim igračicama.

Naime, nakon Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj, gdje su Srpkinje kao vicešampionke planete ispale već u prvoj fazi u grupi sa Crnom Gorom, Francuskom i Slovačkom, Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Tomašević i Sanja Damnjanović su odlučile da bojkotuju nacionalni tim sve dok je Bošković na čelu.

RSS je dao podršku selektoru, ali nakon blamaže u osmini finala Svjetskog prvenstva protiv Holandije (20:36=, bilo je jasno da je rastanak blizu.

Do imenovanja novog selektora reprezentaciju će voditi aktuelni stručni štab.

Srbija 9. i 13. marta protiv Češke igra mečeva kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, a ostaje da se vidi da li će se četiri najbolje igračice vratiti u tim.

Bonus video: