Kraj sezone za Mariju Jovanović, propušta turnir za plasman na OI

Rukometašica Isi Pariza povrijedila je lijevo koljeno tokom utakmice protiv Bezansona, koji je igran u subotu.
60 pregleda 2 komentar(a)
Marija Jovanović, Foto: Reuters
Marija Jovanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2016. 17:44h

Kakav šok za Crnu Goru - Marija Jovanović neće igrati kvalifikacije za Olimpijske igre! Kapitenka „lavica” je povrijedila koljeno lijeve noge, a ako se ispune crne slutnje i dokaže se da su joj stradali prednji ukršteni ligamenti, za nju će biti završen i san o drugom nastupu na najvećoj sportskoj smotri, jer bi morala da pauzira šest mjeseci.

Iskusna Danilovgrađanka je Svjetsko prvenstvo u Danskoj odigrala fenomenalno, bila nezamjenljiva i u odbrani i u napadu, a trebalo je da u istoj zemlji bude jedan od najvećih aduta i u olimpijskim kvalifikacijama. Nažalost, od toga neće biti ništa...

"Gotovo je izvjesno da su joj stradali prednji ukršteni ligamenti, ali sačekajmo da to potvrde doktori. Čak i ukoliko joj je povrijeđen lateralni ligament ili meniskus, svakako ne bi mogla da igra kvalifikacije u Danskoj. Ako prednji ukršteni ligamenti budu u pitanju, onda je pod velikim znakom pitanja i nastup u Rio de Žaneiru. Bilo bi vrlo teško da se spremi, jer kod takvih povreda je pauza šest mjeseci, a Olimpijske igre su u avgustu. Vrlo je nezgodna situacija, moramo da se borimo sa tim. Mnogo mi je žao Mare, jer je u Danskoj odigrala svoje najbolje prvenstvo i znam sa kakvom ogromnom energijom se spremala za kvalifikacije i same Olimpijske igre. Faliće nam njena kreativnost u napadu", rekao je selektor Crne Gore Dragan Adžić za „Vijesti”.

Lijevi bek Isi Pariza bi danas ili sjutra trebalo da odradi pregled magnetnom rezonancom, nakon kojeg će biti poznato koliko je teška povreda. Pošto se zna da je Adžić na planetarnom šampionatu rotirao samo četiri beka, jasno je da će bez Jovanovićeve biti u velikom problemu. Rješenje bi mogla da bude Anđela Bulatović, koja se poslije operacije ramena oporavlja brže nego što se u prvi mah mislilo.

"Anđela bez duela trenira već drugu sedmicu, a sljedeće ćemo izvjesnije znati kakva situacija. Ako se vrati i odigra neku utakmicu za Erd, to bi bila prava stvar. Ukoliko se ona ne oporavi, nemamo četvrtog beka, a jedan od tri je Đurđina Jauković, koja je '97. godište. Ali, to su dvije utakmice i to neće biti veliki problem, bitno je samo da se glave „namjeste”. Problem će kasnije biti na Olimpijskim igrama", dodao je Adžić.

Na kvalifikacionom turniru od 18. do 20. marta u Danskoj, gdje će se „lavice” boriti za jedno od prva dva mjesta sa Urugvajem, domaćom selekcijom i Rumunijom, trebalo bi da nastupi Radmila Petrović. Ljevoruka Nikšićanka se vratila rukometu nakon virusa mononukleoze, dvije sedmice odlično radila, ali je opet dobila temperaturu. Na dodatnim pregledima u Beogradu je ustanovljeno da je prerano dobila dozvolu da počne da trenira, pa će pauzirati do kraja februara.

"Rada do kraja mjeseca mora da se odmara, ali od 1. marta za tih 15-ak dana pojačanim radom može da se spremi za kvalifikacije. Vjerujem da će ona igrati, dok su neizvjesne Anđela i Suzana Lazović, koja se oporavlja od operacije koljena", zaključio je selektor Crne Gore.

Bonus video: