Adžić: Reakcija nakon Martinog isključenja je obilježila meč

0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Privatna arhiva
ŽRK Budućnost, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.02.2016. 18:29h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ikast - Kada je poslije 19 minuta i 19 sekundi isključena Marta Žderić, mnogi su vjerovatno pomislili da će Midtjiland moći da iskoristi neiskustvo Ljubice Nenezić. Ali, rukometašice Budućnosti su tada zaigrale još bolje u odbrani i pokazale domaćima da će bodovi otići u Podgoricu (28:18).

"Ta reakcija je obilježila ovaj meč. Dobar rad Ljubice Nenezić sa Vlatkom Đonovićem je doprinio da se ona osjeća tako na terenu i da pomogne ekipi, kao i ona njoj. Ovo je velika stvar za nas, jer smo imali osam juniorki u sastavu i svaka koja je ušla je dala doprinos. Nosioci igre su bili vrlo skoncentrisani i fokusirani, što nam je donijelo ubjedljivu pobjedu, ali igra na terenu, ipak, nije bila za 10 golova razlike", priznao je Dragan Adžić.

Budućnost je praktično osigurala četvrtfinale, a u nedjelju bi protiv Đera mogla i da obezbijedi 1. mjesto u grupi 2.

"Prvi i osnovni cilj smo ovom pobjedom obezbijedili, a Đeru sada želimo da vratimo za poraz i ispravimo sve greške koje su se vidjele u Mađarskoj. Nadam se da će igra biti za stepen bolja, što najčešće bude kod nas kako odmiče Liga šampiona", naglasio je Adžić.

Žderić: Nije bio crveni karton, ali takva su pravila

Marta Žderić je počela spektakularno meč, zaustavila sedam od prvih 10 šuteva, ali je u 20. minutu dobila crveni karton. U želji da spriječi kontru je možda ovlaš dodirnula Mie Augustesen, a sudije Mandak i Rudinski su joj pokazale put na tribine.

"Mislim da nije bio crveni karton. Vidjela sam Neli da trči da desne strane i odmakla sam se, nisam je dirala. Čula sam i da je na nšoj televiziji to pet puta vraćano i da se vidi da nije bio faul. Ali, takva su pravila, svaki kontakt golmana sa igračicom je crveni karton", istakla je hrvatska golmanka.

Da li si se plašila da će Ljubica Nenezić izgorjeti pod pritiskom?

"Nisam se bojala, jer sam znala da će ostale djevojke podnijeti veći teret. Ljubica se odlično pripremala, analizirala je koliko i ja, i bila sam sigurna da će odbraniti nekoliko šuteva".

Kako si se osjećala na tribinama?

"Nije mi bilo ugodno, sve do posljednjih 5-10 minuta, kada sam vidjela da imamo rezultat. Vrhunski smo igrale u odbrani, ovo je bila baš dobra utakmica".

Fenomenalan meč je odigrala i Slovenka Neli Irman, koja je otela nekoliko lopti i pet puta prevarila sjajnu Zabine Englert.

"Imala sam tri sedmice da se opustim i uđem u sistem Budućnosti, zato sam onako opušteno i odigrala drugo poluvrijeme. Cijela ekipa je bila super, pobjeda od 10 golova razlike je izvanredna. Nisam se uplašila kada je Marta isključena, jer Ljubica odlično brani na treninzima. Dokazala je da može da bude prava i na utakmicama", istakla je 28-godišnja Slovenka.

Da li je ovo tim za osvajanje Lige šampiona?

"Ja sam zato i došla. U godinama sam kada razmišljam o nekim drugim stvarima i ne bih došla da nisam mislila da to možemo. Ovo je ekipa koja opet može da osvoji Ligu šampiona", poručila je bivša igračica Krima.

Bonus video: