Osvojen i Ikast, Budućnost ide u osam naboljih

64 pregleda 0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Privatna arhiva
Majda Mehmedović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.02.2016. 17:38h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Ikast - Prvak Evrope je protutnjao kroz "IBF arenu" i dodao Ikast dugoj listi danskih gradova koje je osvojio - rukometašice Budućnosti su savladale Midtjiland sa čak 28:18 i sada samo čudo neviđeno može da ih zaustavi na putu ka četvrtfinalu, jer tri kola prije kraja glavne faze imaju šest bodova više od jučerašnjeg protivnika.

Sve je djelovalo gotovo savršeno do sredine prvog poluvremena.

Nije se osjetilo da Kristini Neagu ne ide, ni to što je fenomenalna Zabine Englert odbranila dva zicera Dragani Cvijić, jer su tri djevojke bile izuzetno raspoložene. Marta Žderić je zaustavila sedam šuteva, Majda Mehmedović dala dva gola iz kontre, a Katarina Bulatović svojim trećim pogotkom, i to sa igračicom manje, povisila na 7:3 na početku 18. minuta.

Dva minuta kasnije, šok za sve u podgoričkoj ekspediciji, i na terenu i na tribinama - Žderićeva je u želji da spriječi kontru izašla na 10 metara od gola, ali su joj sudije Mandak i Rudinski zbog blagog kontakta sa Mije Augustesen prestrogo pokazale crveni karton! Do kraja je na golu morala da bude Ljubica Nenezić, a Johana Alm je prvo iskoristila sedmerac, da bi u sljedećem napadu nakon odbrane 18-godišnje Podgoričanke uhvatila loptu i zatresla praznu mrežu za 6:7.

Bulatovićeva i Mehmedovićeva su vratile plus tri (9:6), a onda se razgoropadila najbolja igračica Svjetskog prvenstva - nakon kratkotrajnog "hlađenja" na klupi, Neagu je sa tri vezana pogotka tri puta vraćala Budućnost na rekordnih plus četiri.

Ta razlika je bila i na velikom odmoru, jer je Nenezićeva u posljednjem napadu Midtjilanda odbranila šuteve Fije Voler i Veronike Kristijansen.

Valjda svjesne valjda da je iza njih najmlađa golmanka Lige šampiona, izabranice Dragana Adžića su nakon odmora počele da igraju spektakularno u odbrani. I rezultat je odmah stigao - kontre u kojima je Cvijićeva "bušila" mrežu Englertove i u 39. minutu povisila na plus osam (19:11).

Korpulentna kružna napadačica je 10-ak sekundi kasnije grubo faulirala Veroniku Kristijansen, ali se izvukla samo sa dvominutnom suspenzijom, pa nije morala da pravi društvo Žderićevoj na tribinama. Domaće su iskoristile igračku premoć da smanje na 14:19, ali je Neagu sa dva majstorska gola otklonila sve dileme...

Do kraja je i Neli Irman sa nekoliko odličnih poteza u odbrani i majstorskih golova pokazala da je dostojna zamjena Radmili Petrović. Uostalom, ona je i donijela rekordnih plus 10 (27:17), koje je samo ponovila Đurđina Jauković.

Midtjiland - Budućnost 18:28 (9:13)

Ikast - "IBF arena". Gledalaca: 1.000. Sudije: Mandak i Rudinski (Slovačka). Sedmerci: Midtjiland 4 (3), Budućnost 3 (3). Isključenja: Midtjiland 6, Budućnost 8 minuta. Crveni karton: Žderić (Budućnost) u 20. minutu.

Midtjiland: ENGLERT (15 odbrana), Vojčić, Bogelund 2, JERGENSEN 4, A. Jakobsen, S. JAKOBSEN, KRISTIJANSEN 3, Mejlvang, Torsgord, PEDERSEN 1, Voler, Alm 5 (3), AUGUSTESEN 1, ESTERGORD-JENSEN 2.

Budućnost: Nenezić (osam odbrana), ŽDERIĆ (sedam odbrana), Pletikosić, I. Pavićević, NEAGU 7, Jauković 1, Čavlović, Agović, IRMAN 5, Kovačević, BULATOVIĆ 7 (3), Ramusović, CVIJIĆ 3, MEHMEDOVIĆ 3, Ahruk, RAIČEVIĆ 2.

Bonus video: