Babić: Ispunilo se proročanstvo

“Ova medalja je čudo. Ispunilo se proročanstvo, neću pojašnjavati kakvo”, rekao je Babić, koji je na velikim takmičenjima debitovao bronzom
0 komentar(a)
Željko Babić, Foto: Reuters
Željko Babić, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.01.2016. 16:50h

Selektor Željko Babić i najbolji igrač utakmice za bronzu na Evropskom prvenstvu u Poljskoj Domagoj Duvnjak naglasili su da su do medalje, prve za hrvatski rukomet nakon brone s EP 2012. godine, stigli pokazavši karakter.

“Ova medalja je čudo. Ispunilo se proročanstvo, neću pojašnjavati kakvo. Hvala svim igračima, oni su danas bili nadahnuti, svi su pokazali srce i jako su zaslužni jer su osvojili medalju. Srećan sam jer je hrvatski narod srećan, jer se raduje pobjedama. Meni slava ne treba”, rekao je Babić, koji je na velikim takmičenjima debitovao bronzom.

Duvnjak je dao šest golova, podijelio sedam asistencija i izborio sedmerac u pobjedi nad Norveškom (31:24), ali je istakao timsku igru kao odlučujući faktor.

“Čestitke momcima na pokazanom karakteru. Teško je poslije poraza u polufinalu doći do medalje. Nema veze ako nas i zovu bronzanima”, rekao je 27-godišnji bek Kila.

Bonus video: