Norvežani primili „pelcer” od zemljakinja, Francuzima derbi

Selekcija kojoj je najveći uspjeh 6. mjesto na šampionatu Starog kontinenta 2008. godine pred svojim navijačima, priredila je još jednu senzaciju i sa maksimalnim skorom hita ka borbi za medalje
0 komentar(a)
Rukometaši Norveške, Foto: Uroš Hočevar
Rukometaši Norveške, Foto: Uroš Hočevar
Ažurirano: 23.01.2016. 21:56h

Norvežanke su najveća sila u ženskom rukometu više od deceniju.

Izgleda da su i njihovi zemljaci primili „pelcer” od olimpijskih, svjetskih i evropskih prvakinja - Skandinavci su pred 14.600 gledalaca u „Tauron areni” u Krakovu šokirali domaću Poljsku (30:28) i napravili veliki korak ka polufinalu 12. Evropskog prvenstva.

Selekcija kojoj je najveći uspjeh 6. mjesto na šampionatu Starog kontinenta 2008. godine pred svojim navijačima, priredila je još jednu senzaciju i sa maksimalnim skorom hita ka borbi za medalje.

Ukoliko tim Kristijana Bergea u ponedjeljak savlada Makedoniju, od polufinala bi mogao da ga udalji samo poraz od četiri gola razlike od Francuske, uz uslov da Poljska dobije i Bjelorusiju i Hrvatsku.

Norvežane su do pobjede vodili Espen Lie Hansen sa osam, Kent Tenesen sa šest golova i Magnus Jendal sa pet golova, a i odbrana je bila sjajna.

Prostor za igru su imali samo bekovi Poljske, ali 10 pogodaka Karola Bjeleckog i devet Mihala Jureckog nisu mogli da ponište očajnu igru ostalih izabranika Mihala Biglera.

U derbiju velikana svjetskog rukometa, Francuska je lako nadvisila Hrvatsku (32:24) i nastavila put ka odbrani zlata.

Aktuelni osvajač svih velikih pehara je potpuno zaustavio „vatrene”, a blistao je Tjeri Omeje, koji je pored 16 odbrana uspio i da postigne gol.

Lik Abalo je predvodio „galske pjetlove” sa šest golova, jednim više od najefikasnijeg Hrvata Domagoja Duvnjaka.

Francuzima je u srijedu potrebna pobjeda od četiri gola razlike nad Norveškom da ne bi zavisili od bilo koga. Hrvati su i definitivno ostali bez šansi za polufinale.

Grupa 1 (Krakov)

Francuska - Hrvatska 32:24 (16:10)

Poljska - Norveška 28:30 (15:16)

Tabela: Francuska (meč više), Norveška 6, Hrvatska (meč više), Poljska 4, Makedonija, Bjelorusija 0

Ponedjeljak

Makedonija - Norveška (18.15)

Poljska - Bjelorusija (20.30)

Grupa 2 (Vroclav) - nedjelja

Njemačka - Rusija (18.15)

Španija - Danska (20.30)

Tabela: Danska (meč manje), Njemačka, Španija (meč manje) 4, Rusija 3, Švedska 1, Mađarska 0

Bonus video: