Obradović: Momci nisu bili psihološki spremni

"Momci nisu bili psihološki spremni za neravnopravnu borbu protiv Rusije, koja se krupnim koracima vraća na veliku scenu. Moramo da izvršimo duboku analizu, da vidimo dokle smo došli"
86 pregleda 15 komentar(a)
Ljubomir Obradović, Foto: Piotr Matusewicz/Pressfocus
Ljubomir Obradović, Foto: Piotr Matusewicz/Pressfocus
Ažurirano: 20.01.2016. 21:26h

Željeli su rukometaši Crne Gore pobjedu od tri gola razlike za drugu fazu, ali su doživjeli težak poraz. Nisu imali snage, ali ni kvaliteta da se suprotstave jačim, kvalitetnijim i iskusnijim Rusima.

"Momci nisu bili psihološki spremni za neravnopravnu borbu protiv Rusije, koja se krupnim koracima vraća na veliku scenu. Moramo da izvršimo duboku analizu, da vidimo dokle smo došli. Nastavićemo da radimo i pokušati da se kvalifikujemo na Svjetsko prvenstvo. U nepovoljnom smo položaju, očekujemo protivnika sa kojim ćemo moći da igramo kad budemo kompletni", rekao je selektor Ljubomir Obradović.

Fahrudin Melić je podbacio, jer nijednom nije zatresao mrežu.

"Iskreno, mislio sam da će biti bolje, ali smo dali sve od sebe. Bilo je teško bez nekoliko igrača, pogotovo kada se zna da igraju na najvažnijim pozicijama u napadu i odbrani. Prva utakmica mi je ostala rana, siguran sam da smo mogli mnogo bolje protiv Mađarske", naglasilo je desno krilo.

Direktor reprezentacije Petar Kapisoda je poručio da se ne može biti zadovoljan porazima, ali da će ovo prvenstvo biti veliko iskustvo.

"Odigrali smo dio utakmice protiv Mađarske kako bi trebalo, sjajno cijeli meč sa Danskom, najboljom ekipom grupe. U ovom susretu smo, međutim, bili jako loši, nismo zadržali nivo igre. Postoje i opravdani razlozi, mnogo je povrijeđenih igrača, neki su igrali pod visokom temperaturom. Nemamo mogućnost rotacije kakav su imali Rusi, ovo nam je škola za sjutra", poručio je 39-godišnji Cetinjanin.

Bonus video: