Stanić završio reprezentativnu karijeru: Dao sam sve što sam imao

62 pregleda 7 komentar(a)
Darko Stanić, Foto: Beta/AP
Darko Stanić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.01.2016. 17:16h

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić oprostio se od nacionalnog tima poslije eliminacije sa Evropskog prvenstva u Poljskoj.

"Kada sam odlazio prošli put, tražio sam odmor da bih sve sagledao iz drugog ugla. Vratio sam se jer su ljudi mislili da mogu da pomognem, ali i zato što imam osjećaj i dužnost, i to volim. Dao sam sebe i zaokružio reprezentativnu priču. Otišao sam prirodnim putem. Ovo je moj zvanični oproštaj. Dao sam što sam imao. Ne vidim da to moje davanje nešto mijenja na terenu u ovom trenutku. Treba da dođe neko drugi sa novom energijom i nekom novom iskrom", rekao je Stanić novinarima u Krakovu.

Ovaj 37-godišnji golman sažeo je osmogodišnju reprezentativnu karijeru.

"Bolno i teško, ali slatko. Sve pomiješano. Kada se boriš za državu, kada su porazi, kada je mnogo poraza, a malo pobjeda, to moraš da trpiš dostojanstveno. Sama bitka i ulog u toj bici je sam po sebi vredan. Bez nje bi se tek osjećao prazno. Taj poraz, opet, ispunjava", rekao je 37-godišnji Stanić.

On je pričao i o igračima koji mogu da ga zamijene u nacionalnom timu.

"Tu se vrte dva-tri imena. (Dragan) Marjanac je stalno drugi golman, dajte da vidimo kako funkcioniše kao prvi. Niko ne može da kaže da nema kvaliteta. Možda čovjek nikada nije ni dobio pravu šansu, jer je stalno bio u ulozi drugog golmana. Možda i ovaj mali iz Kaća – (Dejan) Milosavljev. Zašto da neko ne brani i sa 18 godina?", kazao je Stanić.

Bonus video: