Adžić: Ekipa je pokazala da vrijedi i da može mnogo

“Drago mi je da smo se prilagodili kriterijumu suđenja i dokazali da nije Budućnost grubijanska ekipa, već da igra najbolju odbranu i zna da odgovori svakom kriterijumu”, rekao je Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.01.2016. 19:59h

Trener Budućnosti Dragan Adžić je, sasvim razumljivo, bio srećan zbog pobjede nad Vardarom, ali je i ocijenio da igra nije bila perfektna.

“Drago mi je da su se djevojke pravim odnosom zahvalile najboljoj publici, koja je tokom 30-ak godina pomogla da se izgradi ovakva Budućnost. Neli je rekla da smo kao familija i fenomenalno je da je to primijetio neko ko je tako kratko kod nas. Vardar je bio ogroman izazov za nas, jer zbog povreda Kristina Neagu, Kinga Ahruk I Marta Žderić, koja ima ozbiljnu povredu Ahilove tetive, nisu trenirale i odmaraće sljedeće sedmice. Mlađe igračice su dale pečat, a drago mi je da smo se prilagodili kriterijumu suđenja i dokazali da nije Budućnost grubijanska ekipa, već da igra najbolju odbranu i zna da odgovori svakom kriterijumu. Vardaru želim da se izvuče iz ovoga i do kraja pobjeđuje sve, osim nas”, rekao je Adžić, koji nije mogao da računa ni na golmanku Ešraf Abdalu zbog povrede koljena.

U igri Budućnosti nije sve bilo baš sjajno, bilo je i oscilacija tokom 2. poluvremena.

“Sve je to očekivano, normalno je da se dešava zbog stanja pojedinih igračica. Dođe do pada koncentracije, ali se smirenost i sigurnost ekipe nisu gubili. Bilo je sedam-osam loših vraćanja u odbranu, ali je ova ekipa pokazala da vrijedi i da može mnogo. Bila nam je potrebna ovakva utakmica da uđemo u takmičarski ritam”.

U trenažni proces se vraća Radmila Petrović, koja je dva mjeseca van terena zbog virusa mononukleoze.

“Rada od sjutra kreće sa laganim treninzima i biće joj potrebne tri-četiri sedmice da se priključi ekipi. Nećemo je forsirati, ali s obzirom na njenu sposobnost da se brzo vrati, vjerujem da će u drugoj fazi odigrati neku utakmicu. Nadam se i da će Suzana Lazović nakon šest sedmica od operacije meniskusa moći da se vrati na teren. Do tada će odraditi neki trening sa strane, da se pripremi za završnicu Lige šampiona i predolimpijski kvalifikacioni turnir”.

Najbolja igračica u Vardaru, koji je poznat kao napadačka ekipa, bila je djevojka koja u reprezentaciji Crne Gore igra samo odbranu - Andrea Klikovac. Dala je četiri gola, iznudila dva sedmerca i nekoliko puta probila odbrambeni bedem domaćih.

“Andreu posebno cijenim i ako je neko trebalo da daje golove, neka je to bila ona, ili Jovanka Radičević I Itana Grbić. Kad pobjeđujemo, a naše dobro igraju, ja sam presrećan. Andrea odnosom od prvog dana zaslužuje da gradi karijeru kako to radi”, zaključio je Adžić.

Trener Vardara Jan Pitlik je ocijenio da je Budućnost bila mnogo bolja.

“Čestitke Budućnosti, odigrala je veoma dobru utakmicu, posebno u odbrani. Imali smo problem u napadu, a i golmanka je bila veoma dobra, za šta je zaslužna i odbrana. S druge strane, mi nismo bili dobri u defanzivi, Budućnost je davala golove onako kako smo znali da hoće. Na kraju se ekipa predala, zato je bilo dosta lakih golova”, rekao je bivši selektor Danske, koji na kraju sezone napušta klupu Vardara, a trenutno je dijeli sa Indirom Kastratović.

Bonus video: