Šansa za povratak na pobjednički put

U atipičnom terminu za podgorički hram rukometa (16 h), Budućnost će danas pokušati da trijumfuje i očuva čelnu poziciju u grupi 2
3 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Filip Roganović
Katarina Bulatović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 17.01.2016. 09:48h

Poslije 20 mjeseci, serija nepobjedivosti rukometašica Budućnosti je prekinuta u Đeru. Prethodnik na krovu Evrope je zaustavio „plave”, slavio sa 23:21, ali je tim Dragana Adžića to već zaboravio. Podgoričanke u „Morači” čeka novi veliki izazov - u atipičnom terminu za podgorički hram rukometa (16h), Budućnost će se danas sudariti sa Vardarom i pokušati da očuva čelnu poziciju u grupi 2.

"Nije potreban uvod, svi znaju sa kim igramo. Vjerujem da smo spremne, sigurno će izdanje biti bolje nego u Đeru. Imale smo puno problema sa povredama, ali će sve izaći na teren i vjerujem da možemo do prvih bodova u godini. Naša publika je mnogo puta pokazala da je najbolja u Evropi, a ovo je novi ispit. Puno se priča o sudijama, molim navijače da dođu i ne prave nikakve gluposti, da se ne ponovi onaj fudbal protiv Rusije", aludirala je Katarina Bulatović na prekid utakmica reprezentacija Crne Gore i Rusije, a u svjetlu činjenice da će današnji meč suditi omražene Francuskinje Šarlot i Žili Bonaventura.

Ljevoruka bombarderka ističe da nije previše tugovalo nakon poraza u Mađarskoj, već da se ekipa okrenula narednim izazovima.

"Svjesne smo da u sportu postoje pobjede i porazi, tako da nismo to tragično shvatile. Pogledale smo gdje smo griješile, znamo kako smo se osjećale na toj utakmici. Nismo bogom dane da možemo samo da izađemo na teren i pobijedimo, moramo puno da se pomučimo za svaki bod u ovoj grupi".

Otkada je Rus Sergej Samsonjenko kupio Vardar, rukometašice Budućnosti nikako ne mogu da izbjegnu duele sa skopskim timom u Ligi šampiona. Do sada su prvaci Crne Gore i Makedonije odigrali četiri meča, a „plave” su samo jednom izgubile bod, u prvoj fazi prošle sezone (24:24). Najmanje uzbuđenja je bilo u prošlogodišnjem polufinalu, kada je bilo čak 27:17 za Podgoričanke.

"Svaka utakmica u Ligi šampiona, ne samo sa Vardarom, specifična je za nas. U sjećanju nam je, naravno, ostala posljednja utakmica, ali pamtim i onaj meč u Skoplju kada nisam igrala. Nisam mogla da pomognem ekipi, samo ja znam kako mi je bilo. Atmosfera je bila fenomenalna, dvorana je bila puna, a ja volim da igram takve utakmice. Svi znaju koliko smo se mučili sa njima. Vardar je sada bolji nego prošle godine, puno djevojaka se uklopilo i izgledaju bolje kao ekipa. Biće teška utakmica, ali vjerujem u svoju ekipu", zaključila je Bulatovićeva.

Neli Irman je dovedena kao alternativa za Radmilu Petrović, koja će u ponedjeljak početi da trenira nakon dvomjesečne pauze zbog virusa mononukleoze. Slovenka se nada da će se radovati prvoj pobjedi sa novim saigračicama.

"Mijenjam Radu, koja je neponovljiva, pogotovo u Budućnosti. Trudim se da joj budem zamjena i da se što prije uklopim. Vatreno krštenje sam prošla i doživjela poraz, ali sam ubijeđena da će sada biti drugačije, poručila je 28-godišnjakinja koja je ranije igrala za Žalec, Krim, Olimpiju, zagrebačku Lokomotivu i Zagorje.

Klikovac: Pobijedićemo ako budemo igrale kako možemo

Dva veoma bitna šrafa u igri Vardara su crnogorske reprezentativke. Najbolje desno krilo svijeta Jovanka Radičević je nezamjenljiva u startnoj postavi, a Andrea Klikovac je glavna u odbrani.

"Čeka nas težak meč. Budućnost igra odlično pred svojom publikom, koja stvara paklenu atmosferu. „Plave” su prepoznatljive po jakoj odbrani, potrudićemo se da joj odgovorimo na isti način i spriječimo kontre. Onih 10 razlike na fajnl-foru nije bilo realno, a i sada smo jače, jer je došlo nekoliko pojačanja. Ako budemo igrale kako možemo, očekujem da ćemo pobijediti", samouvjerena je Andrea Klikovac.

Desni bek je prošle sedmice bio u centru pažnje zbog atipične scene - Klikovac je u kontri ostala bez patike, ali je nastavila akciju i dala gol.

"Donijela sam tri patike", uz osmijeh je rekla 24-godišnjakinja koja je ranije igrala za mlađe kategorije Budućnosti, Petrol bonus, Bisere i Žito Prilep.

Bonus video: