Karabatić: Srbija nema šta da izgubi protiv Francuske

0 komentar(a)
Nikola Karabatić, Foto: Joern Pollex/EHF
Nikola Karabatić, Foto: Joern Pollex/EHF
Ažurirano: 16.01.2016. 16:56h

Francuski rukometaš Nikola Karabatić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu sa Srbijom u drugom kolu Evropskog prvenstva, pošto protivnička ekipa u tom duelu "nema šta da izgubi".

"Srbija ima mladu ekipu sa mnogo novih igrača. Nema Momira (Ilić) i Marka (Vujin), pa je vjerovatno druga dinamika u ekipi. Srbija igra dobru odbranu. Momir Rnić dobro igra, tu je i Petar Nenadić koji ima sjajnu sezonu u Berlinu. Po običaju imaju dobra krila, kao i golmane. Može biti veoma teško. Nemaju šta da izgube protiv nas. Znaju da smo favoriti, tako da će biti rasterećeni", rekao je Vujin saopštio je Rukometni savez Srbije.

Aktuelni evropski, svjetski i olimpijski šampion Francuska sutra od 18.15 u Krakovu igra protiv Srbije, utakmicu drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

U prvom kolu u petak Francuska je pobedila Makedoniju sa 30:23, a Srbija je izgubila od Poljske sa 28:29.

Najbolji rukometaš svijeta Karabatić rekao je da je očekivao tešku utakmicu protiv Makedonije.

"Prva utakmica je uvijek teška na velikim takmičenjima, a Makedonija igra dobar rukomet, u šta smo se uvjerili u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Imali smo problema u prvom poluvremenu, ali nismo izgubili glavu. Igrali smo pametno, na kraju se odlijepili i pobedili sedam razlike, što ne prikazuje realan odnos snaga na terenu", rekao je Karabatić.

Desno krilo francuske reprezentacije Luk Abalo rekao je da na Evropskom prvenstvu nema lakih protivnika.

"Znam da je bilo nekih promjena u sastavu, tako da je jako teško ocijeniti snagu srpskog tima. Biće težak meč. Nema lakih protivnika, ovo je Evropsko prvenstvo. Svaka ekipa može napraviti nešto veliko. Moramo da ostanemo koncentrisani. Ne razmišljamo o osvajanju zlata. Idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Abalo.

Bonus video: