Mijatović: Crna Gora želi iznenađenje u Poljskoj

308 pregleda 4 komentar(a)
Rade Mijatović, Foto: Boris Pejović
Rade Mijatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.01.2016. 13:30h

Mađarska je favorit, ali će crnogorski rukometaši uraditi sve da je iznenade i upišu pobjedu na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj, kazao je kapiten Rade Mijatović.

Poljska će od 15. do 31. januara biti domaćin šampionata Evrope za rukometaše, a Crna Gora i Mađarska će biti rivali u D grupi, u kojoj su još Danska i Rusija.

Njihov međusobni duel na programu je 16. januara u Gdanjsku (18).

„Suvišno je pričati o njihovom kvalitetu, ali mi vidimo svoju šansu u tom meču i pokušaćemo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Nadam se da u toj utakmici možemo da iznenadimo. To je po meni najbolja prilika za pobjedu. Nećemo se predati ni u ostalim mečevima, ali mislim da ćemo Mađarsku lakše dobiti nego ostale rivale u grupi", rekao je Mijatović na konferenciji za medije.

On je pohvalio saigrače na iscrpnom radu i velikom trudu tokom pripremnog perioda, navodeći da se nada da će to donijeti najbolji rezultat u Poljskoj.

„Nadam se da će Evropa imati priliku da vidi većinu tih igrača, neke i prvi put, da ih upozna onako kako to zaslužuju. Siguran sam da će se pokazati u najboljem svjetlu i da će dokazati da vrijede", rekao je Mijatović.

Direktor muške rukometne reprezentacije Petar Kapisoda je istakao da će EP biti izazov za mladu crnogorsku reprezentaciju.

„Imamo izuzetno kvalitetne rivale u grupi, koju čine igrači koji igraju u najboljim evropskim klubovima. Biće prilika da vidimo šta smo uradili za godinu i po i na kojem smo nivou trenutno u odnosu na najbolje", rekao je Kapisoda.

On je podsjetio da će Crna Gora biti hendikepirana u Poljskoj neigranjem lijevog krila Milana Popovića i lijevog beka Miloša Božovića.

„To je za nas problem, jer ćemo biti ograničeni u rotaciji. Ne tražimo alibi, ako smo već na EP onda treba da damo sve od sebe. To u ime ekipe mogu i da obećam da će momci ginuti za svaku loptu", kazao je Kapisoda.

Bonus video: