Rukometaši Crne Gore nemoćni protiv Makedonaca i sudija

Sve bi možda bilo drugačije da sudije Kolevski i Krkačev nisu bile previše pristrasni. O tome najbolje govori činjenica da su domaći izveli 12 sedmeraca (realizovali 10), a "crveni" nijedan, te da je odnos u isključenjima bio dva prema 14 minuta!
3 komentar(a)
Nemanja Grbović, Foto: Sportmedia.mk
Nemanja Grbović, Foto: Sportmedia.mk
Ažurirano: 10.01.2016. 21:18h

Pretposljednji pripremni meč za Evropsko prvenstvo u Poljskoj završen je ubjedljivim porazom od Makedonije (35:28).

Pitanje je, međutim, koji bi bio konačni rezultat da u Skoplju „pravdu” nisu dijelili Đoko Koleski i Sašo Krkačev.

Makedonski arbitri su termin „domaćinsko suđenje” podigli na veći nivo, jer su domaćima dosudili čak 12 sedmeraca („lavovima” nijedan), a odnos u isključenjima je bio 1-7.

Da se meč igrao na neutalnom terenu, sa pravednim sudijama, vjerovatno bi rezultat bio znatno drugačiji...

"Dosta korektno smo odigrali. Bilo je grešaka, ali to je sastavni dio igre. Koncentrisaćemo se da ih ispravimo, to je poenta prijateljskih utakmica. Bez obzira što je na kraju bilo sedam razlike, bilo je dosta pozitivnih stvari. Ne bih komentarisao suđenje, sve piše u zapisniku. Da je sve bilo kako bi trebalo, vjerovatno bi sve bilo potpuno drugačije", rekao je Vasko Ševaljević.

Isti timovi će se sastati i danas iza zatvorenih vrata, što će biti posljednji test za tim Ljubomira Obradovića pred odlazak na Evropsko prvenstvo.

„Crveni” će u poljskom Gdanjsku igrati sa Mađarskom (16. januar), Danskom (18. 1) i Rusijom (20. 1). Cilj je plasman u drugu fazu, u koju prolaze po tri najbolje ekipe iz sve četiri grupe.

"Popravili smo određene segmente u igri, ostalo je samo da se još neke stvari izdefinišu. Bićemo spremni za start Evropskog prvenstva", obećao je Ševaljević.

Makedonija - Crna Gora 35:28 (19:14)

Skoplje - Dvorana „Kale”. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kolevski i Krkačev (Makedonija). Sedmerci: Makedonija 12 (10). Isključenja: Makedonija 2, Crna Gora 14 minuta.

Makedonija: Mitevski, Ristovski, Manaskov 12, Stoilov, Kukoski, K. Lazarov 7, Mitkov, Jonovski, Dupjačanec, Taleski, Mirkulovski 4, V. Markoski, N. Markoski, Mojsovski, Pribak 4, Georgijevski 3, Ojleski 1, Kuzmanovski 2, Peševski 2, Kosteski.

Crna Gora: Mijatović, Mijušković, Ristanović, Borozan 3, Milašević 2, Melić 2, Čavor 5, Radović 1, Vujović 3, Anđelić 1, Kankaraš 3, Lazović, Ševaljević, Petričević 1, Leković, Grbović 4, Lipovina 3.

Bonus video: