Završne provjere za Evropsko prvenstvo

Rukometaši Crne Gore danas i sjutra igraju protiv Makedonije
0 komentar(a)
Crnogorski rukometaši, Foto: Savo Prelević
Crnogorski rukometaši, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.01.2016. 09:18h

Do početka Evropskog prvenstva u Poljskoj se broji „sitno”, rukometaši Crne Gore već za šest dana igraju protiv Mađarske u Gdanjsku. „Lavovi” će danas i sjutra imati posljednje provjere za nastup u Poljskoj, pošto će odigrati dva meča sa Makedonijom.

Prvi je večeras (20.15) u dvorani „Kale”, a drugi će biti sjutra, ali zatvorenog tipa. Ljubomir Obradović može da računa na sve igrače koji su zdravi ušli u 2016. godinu...

"Prvi meč ćemo odigrati u kompletnom sastavu. U drugom, koji će se vjerovatno igrati tri puta po 20 minuta, četiri-pet igrača će odmoriti. Šansu će dobiti momci koji su manje igrali", raportirao je sportski direktor nacionalnog tima Petar Kapisoda.

Čovjek koji je sa SR Jugoslavijom osvojio dvije bronzane medalje na šampionatima svijeta je zadovoljan onim što je sprovedeno na pripremama koje su počele 21. decembra.

"Prijateljske utakmice su nam dobro došle, za ovu godinu i po se pokazalo da momci kroz mečeve najviše napreduju. Svjesno smo odigrali dva susreta sa atipičnim Alžirom, da se momci istrče i imaju puno duela. Protiv odlične selekcije BiH su isplivali kvaliteti na koje računamo - bili smo na momente baš dobri u odbrani, odlično smo vukli kontru i bili jako dobri u napadu. Ima grešaka, ali je to normalno u procesu sazrijevanja. Interesuje me kako ćemo odigrati sa odličnom selekcijom Makedonije, protiv koje smo na turniru u Hrvatskoj odradili sjajan meč".

„Lavovi” će na otvaranju Evropskog prvenstva igrati sa Mađarskom, koja je juče poražena od Srbije u Senti (24:22).

"U Poljskoj želimo, prije svega, da ostavimo dobar utisak, da dokažemo da nismo zalutali, već da nam je mjesto na EP. Cilj nam je prolaz u drugu fazu, prvenstveno jer treba „zakučiti” lakšeg rivala u baražu za Svjetsko prvenstvo. Bilo bi fenomenalno da ostvarimo kontinuitet učešća na velikim takmičenjima", zaključio je Kapisoda.

Bonus video: