Crna Gora slavila protiv BiH u Baru

1 komentar(a)
Vuko Borozan, Foto: Filip Roganović
Vuko Borozan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.01.2016. 19:03h

Bilo je grešaka, dopuštanja golova iz brzog centra, neinventivnih napada, ali je utisak da su se rukometaši Crne Gore pomjerili stepenicu unaprijed u odnosu na prethodne mečeve.

U posljednjoj provjeri pred svojim navijačima, "lavovi" su savladali Bosnu i Hercegovinu sa 30:26 i na momente pokazali da bi mogli da budu jedno od najprijatnijih iznenađenja EP u Poljskoj.

Današnji rukomet se zasniva na dobroj odbrani, a ona je na momente bila sjajna. Bedem ispred gola Rada Mijatovića je često bio neprobojan, što je omogućilo sedam golova iz kontri.

Vuko Borozan je pokazao da je već sada, što reče selektor BiH Dragan Marković, svjetska klasa, Nemanja Grbović je bio odličan i na crti i kao prednji u odbrani 5-1, a Miloš Vujović potvrdio da se ne bi trebalo bojati što je jedino lijevo krilo...

Gosti su u gotovo praznoj "Topolici" dva puta vodili (2:1 i 3:2), da bi tri vezana gola iz kontri donijela Crnoj Gori plus pet (9:4). BiH je serijom 4:0 prišla na 10:9, a u 30. minutu i izjednačila na 14:14.

Grbović je u pretposljednjoj sekundi poluvremena majstorski okrenuo Marka Tarabokju, dao gol za 15:14 i iznudio isključenje.

Selekcija koju je samo gol na gostovanju Danskoj dijelio od odlaska na EP i preotimanja Crnoj Gori uloge najbolje trećeplasirane ekipe u kvalifikacijama je posljednji put bila blizu u 40. minutu, kada je Senjamin Burić smanjio na 18:17 i "isključio" Borozana.

Vasko Ševaljević i Vujović su, međutim, u napadima sa igračem manje povisili na 20:17 i praktično otklonili sve dileme oko pobjednika.

"Lavovi" će do odlaska na Evropsko prvenstvo odigrati još dva kontrolna meča - 10. i 11. januara sa Makedonijom u Poljskoj.

"Dobro je što smo dobili, stvaramo pobjednički ritam. Krenuli smo dobrim putem, samo da nastavimo. Nadam se da ćemo se dobro spremiti za meč sa Mađarskom na početku Evropskog prvenstva i da ćemo dobiti, ali ne obećavamo pobjedu", istakao je Grbović, koji je već u 10. minutu morao da se presvuče u dres Rista Vujačića, jer je njegov sa brojem 17 bio potpuno iscijepan.

Crna Gora - Bosna i Hercegovina 30:26 (15:14)

Bar - Dvorana "Topolica". Gledalaca: 150. Sudije: Vujačić i Kaluđerović (Crna Gora). Sedmerci: Crna Gora 6 (5), BiH 4 (3). Isključenja: Crna Gora 8, BiH 2 minuta.

Crna Gora: MIJATOVIĆ (osam odbrana), Mijušković, Ristanović, BOROZAN 8 (1), Milašević, MELIĆ 2 (2), ČAVOR, Lazović, Radović 1, VUJOVIĆ 7 (1), Anđelić, GRBOVIĆ 5, Kankaraš, ŠEVALJEVIĆ 2 (1), Petričević 1, Leković, Vujačić, Lipovina 4.

Bosna i Hercegovina: B. BURIĆ (tri odbrane), Blažević (šest odbrana i sedmerac), OVČINA 1, Perić 2, Tarabokja 2 (1), S. BURIĆ 5, Bečić 2, Panić 2, Savić 2, Terzić 1, KARAČIĆ, PRCE 4 (2), MALINOVIĆ 2, Milas, ZULFIĆ 1, Hadžiomerović 2, Halilković.

Bonus video: