Još jedan ispit u zagrijavanju za Evropsko prvenstvo

70 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Milašević, Foto: Fonet
Mirko Milašević, Foto: Fonet
Ažurirano: 04.01.2016. 12:20h

Poslije dva meča sa Alžirom, vrijeme je i za treći test u pripremama za Evropsko prvenstvo - rukometaši Crne Gore će se večeras (18 časova) u Baru sudariti sa selekcijom BiH.

Biće to pravi test za selektora Ljubomira Obradovića da vidi šta je uradio tokom 15-dnevnih priprema, a imaće i dovoljno vremena da ispravi nedostatke. Šampionat Starog kontinenta u Poljskoj za „lavove” počinje 16. januara utakmicom sa Mađarskom, a do tada će Rade Mijatović i drugovi odigrati i dva meča sa Makedonijom (10. i 11. januar).

„Odradili smo 10-ak dana vrhunski, momci se nisu štedjeli. Treninzi su bili dosta bazirani na fizičkoj spremi, ali smo radili i sa loptom. ‘Njemci’ su malo kasnili zbog obaveza u klubovima, ali su se odlično sinhronizovali sa ostalima”.

„Atmosfera na treninzima je pozitivna, svi su ozbiljno shvatili rad, a odnosi između nas su uvijek bili na željenom nivou”, istakao je jedan od iskusnijih u reprezentaciji Crne Gore, Mirko Milašević.

U večerašnjem susretu rezultat nije u prvom planu, ali to ne znači da svi ne žele pobjedu.

„Neće nam faliti želje da pobijedimo. Tako je na svakom treningu, a ne na utakmici. Pitanje je, ipak, da li bi to trebalo da nam bude primarno ili želja da popravimo neke stvari”.

Obradović i njegovi puleni su sinoć odgledali prvi snimak Mađarske, sa kojom se sastaju 16. januara u Gdanjsku.

„Do sada smo više obraćali pažnju na sebe, sad malo više počinjemo taktički da se spremamo. Znamo da nismo u situaciji da nekome prijetimo, jer kao trećeplasirana ekipa iz kvalifikacija ne možemo to da radimo”.

„Ali, možemo da se fokusiramo da što bolje odradimo ono što je do nas, da na svakom treningu i utakmici pružimo maksimum. To na kraju može da nam donese rezultat”, zaključio je Milašević.

Meč sa BiH će poslužiti selektoru da isproba Boža Anđelića na lijevom krilu.

Srednji bek mađarskog Cegleda je prinuđen da pomogne Milošu Vujoviću na toj poziciji, jer zbog teške povrede nema Milana Popovića, a i Mirko Majić je morao da napusti pripreme zbog ozbiljnog problema sa primicačem.

Bonus video: