Bez dana odmora do 9. januara i bez pojačanja

ktuelne šampionke Evrope će trenirati bukvalno svakodnevno - i 31. decembra ujutro i 1. januara uveče, sve do 9. dana nove godine, kada u Đeru počinju glavnu fazu Lige šampiona
5 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Rukometašice Budućnosti, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 27.12.2015. 21:09h

Kratkotrajni zimski raspust je gotov, rukometašice Budućnosti od večeras su opet „u pogonu”.

Aktuelne šampionke Evrope će trenirati bukvalno svakodnevno - i 31. decembra ujutro i 1. januara uveče, sve do 9. dana nove godine, kada u Đeru počinju glavnu fazu Lige šampiona.

Večerašnji trening su sa strane gledale Radmila Petrović, Suzana Lazović i Ivona Pavićević, a kratko je radila i Kristina Neagu.

"Neagu nije mogla da trenira zbog povrede primicača ili prepone, ali računamo da će brzo biti sa nama. Suza Lazović čeka nalaz magnetne rezonance, da vidimo šta se dešava sa meniskusom i da procijenimo šta da radimo. Ostale su u dosta dobrom stanju. Vanesa Agović je za mjesec napravila veliki pomak, kao i Đurđina Malović i Dragana Cvijić, kojoj je rehabilitacija mnogo značila, kao i Marti Žderić. Vjerujem da možemo da vratimo dobar osjećaj do 9. januara, a ovog puta nema prostora za rad na kondiciji", raportirao je Adžić nakon treninga.

Pauza je najviše godila Cvijićevoj, koja se „prepolovila”.

"Ne pamtim je mršaviju. Pokušavam da je se sjetim iz 2005. i 2006. godine, ali mislim da ni tada nije bila ovakva. Koljeno joj natiče, to je nevezano za težinu, ali sam ubijeđen da će odraditi sezonu do kraja".

Radmila Petrović će zbog oporavka od mononukleoze sigurno preskočiti prva dva meča u glavnoj fazi Lige šampiona.

Klub još nije našao zamjenu za nju na desnom krilu, kao ni golmanku koja bi bila konkurencija Žderićevoj.

U igri je donedavno bila Klara Voltering, ali je predsjednik Borusije Dortmund nije pustio da se vrati u klub sa kojim se dva puta pela na vrh Starog kontinenta.

"Bilo je puno pokušaja, ali se usred sezone teško pojačati. Najvjerovatnije ćemo ostati u ovom sastavu, ako se nešto ne dogodi u narednih nekoliko dana. Klub radi na tome otkada se ovo desilo sa Radom, ali ne ide. Imamo samo dva krila, biće teško, ali ako Đina Malović bude mogla normalno da trenira spremaćemo je za desno krilo. I Kinga Ahruk može da igra na lijevom krilu, sreća je da imamo polivalentne igračice", zaključio je Adžić.

Bonus video: