Norveška ujedinila sve tri krune, Holandija nemoćna u finalu

Pobjeda Norveške je rukometašice Crne Gore gurnula na teži put ka Olimpijskim igrama, pošto će se od 17. do 20. marta u Rumuniji sa domaćinom, Danskom i Urugvajem boriti za jedno od prva dva mjesta i vizu za Rio de Žaneiro
77 pregleda 5 komentar(a)
Rukometašice Norveške, Foto: Reuters
Rukometašice Norveške, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2015. 17:53h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Rukometna dinastija je ponovo vladar svega - Norveška se u finalu 22. Svjetskog prvenstva poigravala sa Holandijom, trijumfovala sa 31:23 i drugi put u istoriji ujedinila titule olimpijskog, planetarnog i evropskog prvaka.

Prvi put je rukometašicama sa sjeverozapada Starog kontinenta to uspjelo 2012. godine, kada su u finalu Olimpijskih igara savladale Crnu Goru (26:23).

"Lavice" su im i prekinule niz titula u nezaboravnom finalu Evropskog prvenstva u Beogradu (34:31), a i ovdje su imale šansu da ih spriječe da pokore planetu, ali su u četvrtfinalu izgubile sa 26:25...

Finale je, osim spektakla koji su na tribinama priredili navijači dva tima, bilo potpuno nezanimljivo.

Predvođena fenomenalnom Kari Grimsbo na golu, zbog koje je fenomenalni selektor Torir Hergeirson otpisao veliku Katrine Lunde, Norveška je dominirala od starta, pa je razlika konstantno rasla, a u finišu poluvremena stigla i do dvocifrene (20:9).

Holanđanke su u nastavku zaigrale bolje, prišle na 26:21 devet minuta prije kraja, ali je razlika bila ogromna da bi iko pomislio da finiš može da bude uzbudljiv.

Pobjeda Norveške je rukometašice Crne Gore gurnula na teži put ka Olimpijskim igrama, pošto će se od 17. do 20. marta u Rumuniji sa domaćinom, Danskom i Urugvajem boriti za jedno od prva dva mjesta i vizu za Rio de Žaneiro.

Bonus video: