Rumuniji bronza i duel sa Crnom Gorom u kvalifikacijama za OI

Rumunija će biti domaćin Crnoj Gori na kvalifikacionom turniru za OI, a nakon finala SP će se znati još dva rivala - ako Holandija pobijedi, bio bi to lak zadatak protiv Japana i Tunisa, a u slučaju trijumfa Norveške, suparnici bi bili i Danska i Urugvaj
2 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Reuters
Kristina Neagu, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2015. 15:27h

Bronzu na 22. Svjetskom prvenstvu su osvojile rukometašice Rumunije, jer su sa čak 31:22 slavile protiv Poljske, koja je kao i prije dvije godine u Srbiji zauzela 4. mjesto.

Pitanje pobjednika se nije postavljalo nijednog trenutka. Rumunke su povele 5:1, uskoro je bilo i 10:4, pa je bilo jasno da premorene izabranice Kima Rasmusena, koji je već tada „ispucao“ dva tajm-auta, ne mogu da zaprijete.

Na poluvremenu je bilo 15:8, nakon sedmog gola Kristine Neagu, i to u napadu sa dvije igračice manje.

Rukometašica Budućnosti je tako dostigla Jovanku Radičević na čelu liste najbolji golgeterki, a prestigla ju je u 38. minutu, kada je realizovala treći sedmerac. Meč je završila sa 10 pogodaka, a šampionat sa 63.

To joj je drugi put da u Danskoj bude prvi strijelac, jer je na Evropskom prvenstvu 2010. bila najefikasnija sa 53 gola.

Rumunija će biti domaćin Crnoj Gori u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Ostalo je još samo da se vidi ko će pobijediti u današnjem finalu (17.15 časova), kako bi se doznalo ko će biti preostala dva rivala.

Ako Holandija pobijedi, bio bi to lak zadatak protiv Japana i Tunisa, a u slučaju trijumfa Norveške, sa Crnom Gorom i Rumunijom bi u grupi igrali Danska i Urugvaj.

Tri kvalifikaciona turnira za Olimpijske igre, na kojima će se podijeliti preostalih šest viza za Rio de Žaneiro, održaće se od 17. do 20. marta.

Mjesto na OI, osim domaćeg Brazila, obezbijedili su i Norveška, Argentina, Angola i Južna Koreja.

Ako Holandija večeras uzme zlato, i ona bi išla u Rio, a za Norvežanke navijaju Španjolke.

Naime, u slučaju da Skandinavke ujedine sve tri krune, "crvena furija" bi otišla u Brazil kao vicešampion Evrope.

Bonus video: