Crna Gora porazom od Francuske završila na 8. mjestu

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore nastup na Svjetskom prvenstvu u Danskoj završila je na osmom mjestu, pošto je izgubila do Francuske sa 34:23 (20:13)
79 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Beta-AP
Jovanka Radičević, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.12.2015. 10:29h

Od specijalnog izvjetača „Vijesti”

Herning - Kada neko dođe po medalju, a izgubi šansu da je osvoji poslije dramatičnog obračuna sa najvećim rivalom, onda se i ne može očekivati da ima motiva za mečeva za plasman.

Da je za rukometašice Crne Gore 22. Svjetsko prvenstvo bilo praktično završeno nakon poraza od Norveške se vidjelo i protiv Danske (20:28), a pogotovo jutros u meču sa 7. mjesto sa Francuskom (23:34).

„Lavice”, kod kojih nije došlo samo do psihičkog, već i fizičkog pada, u meč su ušle bez tri igračice iz startne postave - Marije Jovanović, Sonje Barjaktarović i Suzane Lazović.

Ni ostalima se, očito, nikako nije igrala utakmica koja je počela u 9.45 časova, a još kada je u 5. minutu palac desne ruke natukla Majda Mehmedović i uz jecaje napustila teren, i laiku je bilo jasno ko će pobijediti.

Djevojka koja je svaki meč odigrala odlično i uz Jovanku Radičević činila najbolji par krila na šampionatu u Danskoj se, doduše, vratila u igru u 2. poluvremenu, ali je tada već sve bilo izgubljeno.

Francuskinje su njen izlazak iskoristile da sa četiri vezana gola povedu 8:4, a potom su se ređale kontre tima Alana Porta i nakon sedme (bila i dva gola poslije brzog centra), bilo je ogromnih minus osam (11:19) u 27. minutu.

Jedina dilema je bila kolika će biti konačna razlika, pa je Dragan Adžić mogao da ukaže šansu i mlađim igračicama.

Minus je konstantno bio između sedam i 10 golova, da bi Francuskinje serijom 3:0 završile meč i došle do rekordnih plus 11 (34:23).

Jovanka Radičević je sa sedam golova bila najefikasnija u redovima Crne Gore, ali je mogla da postigne i više i praktično obezbijedi titulu prve golgeterke šampionata.

Promašila je dva od četiri sedmerca, a da je realizovala prvi, vjerovatno Katarina Bulatović i Đurđina Jauković ne bi ni dobile šansu da šutiraju drugi i treći...

Sada će morati da se nada da Kristina Neagu, koja je u posljednji dan ušla poravnata sa njom na vrhu, neće biti raspucana u meču za 3. mjesto protiv Poljske.

Kod protivnica su takođe sedam pogodaka najefikasnije bile Siraba Dembele i Kamij Ajglon, koja je juče jednom manje zatresla mrežu nego u sedam dosadašnjih mečeva na šampionatu planete.

U meču za 5. mjesto, u 12 sati i 15 minuta, sastaće se Danska i Rusija.

Finale je na programu u 17 sati i 15 minuta, dok će osvajača bronzane medalje odlučiti duel Rumunije i Poljske (14.45).

Francuska - Crna Gora 34:23 (20:13)

Herning - „Jiske bank boksen”. Gledalaca: 200. Sudije: Šulce i Tenis (Njemačka). Sedmerci: Francuska 2 (1), Crna Gora 6 (4). Isključenja: Francuska 8, Crna Gora 8 minuta.

Francuska: Glozer (jedna odbrana i sedmerac), LEJNO (12 odbrana), Lasurs 1, Kamto, AJGLON 7, Pino 3, Zadi, Pruvensije, DEMBELE 7, BUJE 2, LEVEK 4, EDVIŽ, Nze Minko 2, NIOMBLA 4, Lakraber 4 (1).

Crna Gora: Rajčić (jedna odbrana i sedmerac), HASANIĆ (četiri odbrane), Barjaktarović, B. Pavićević, RADIČEVIĆ 7 (2), Jovanović, JAUKOVIĆ 5 (1), I. Pavićević, Klikovac, Lazović, BULATOVIĆ 6 (1), RAMUSOVIĆ 2, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović, RAIČEVIĆ, Grbić 1.

Bonus video: