JEDNA OD NAJBOLJIH IGRAČICA NORVEŠKE

Loke: Stalno dolaze mlade djevojke „gladne” uspjeha

112 pregleda 0 komentar(a)
Hajdi Loke, Foto: Reuters
Hajdi Loke, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2015. 19:33h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Norveška je opet podmladila tim, u Dansku došla bez dugogodišnjih simbola Katrine Lunde, Karoline Dire-Brejvang i Lin-Kristin Rigelhut-Koren, ali je opet stigla do finala.

Najstarija igračica u ekipi Torira Hergeirsona, 33-godišnja Hajdi Loke, nije ni sumnjala u to, ali je svjesna da na putu ka 11. zlatu Norveške na velikim takmičenjima, a njenom šestom, stoji veoma moćna Holandija.

„Vjerovala sam u ovaj tim, imamo odličnu kombinaciju mladih i nas iskusnih igračica. Očekuje nas veoma težak meč sa Holandijom, sa puno trčanja i odlične odbrane. Nadam se da ćemo pobijediti”, rekla je igračica Đera.

Šta je tajna uspjeha Norveške tokom svih ovih godina?

„Stalno dolaze mlade djevojke „gladne” uspjeha. Uzgred, i tokom šampionata veoma kvalitetno treniramo svakog dana, zato smo u pravoj formi. Što više mečeva odigramo, to smo sve bolje. To je sjajna stvar”.

Pored najbolje pivotmenke svijeta je stalno njen osmogodišnji sin Aleksander. Na pitanje da li joj je lakše što je tu, Loke odgovara:

„Naravno da jeste. Presrećna sam što mu je Rukometni savez Norveške dozvolio da bude sa mnom stalno. Bez toga ne bih mogla da igram za nacionalni tim i hvala čelnicima što su imali razumijevanja za to”.