Ahruk: Crnoj Gori neće biti problem da pobijedi

59 pregleda 0 komentar(a)
Kinga Ahruk, Foto: Privatna arhiva
Kinga Ahruk, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.12.2015. 09:59h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Do juče gotovo avetinjski prazan pres centar u „Jiske bank boksenu” se preko noći popunio. Razlog za to su dvije selekcije koje ovdje igraju osminu finala - Švedska i Poljska, koje prati mnogo novinara.

U timu Danca Kima Rasmusena, koji će se večeras (18 časova) suprotstaviti Mađarskoj, i jedno dobro poznato lice. Doduše, malo promijenjeno zbog kopči ispod oka, koje je zaradilo već na prvom meču sa Kubom. Kinga Ahruk. Rukometašica Budućnosti je, kako ona reče na crnogorskom jeziku, pričala o ambicijama Poljske, ali i mogućnostima "lavica" u Danskoj.

"Ovo nam je posljednja šansa da odigramo najbolje što znamo. Svjesne smo da možemo da pobijedimo Mađarice, ali biće baš teško. Crna Gora je igrala baš dobro protiv njih, pričala sam sa mojim drugaricama i nadam se da ćemo moći da igramo približno kao one", rekao je 26-godišnji bek.

Djevojka koja je već treću sezonu u Budućnosti je svjesna da Poljska, ipak, ne može da igra u defanzivi kao "crvene".

"Odbrana kakvu igra Crna Gora je samo jedna na svijetu. Mi moramo da budemo bolje nego na prethodnim utakmicama, da napravimo manje grešaka. Plasman na Olimpijske igre je najveći mogući motiv za nas, moramo da damo više od 100 odsto da bismo pobijedile".

Pošto je igrala protiv Angole, Ahruk je dala prognozu posljednjeg meča osmine finala. Nema ni najmanju dilemu ko će slaviti...

"Crna Gora je favorit, neće joj biti problem da pobijedi Angolu. Afrikanke će imati velike probleme u odbrani. Kada sam mogla, naravno da sam gledala Crnu Goru i držim joj palčeve do kraja, ali moram da se fokusiram na svoju reprezentaciju. Čeka nas utakmica biti ili ne biti".

Kinga Ahruk je pričala i o mukama u Nestvedu, u kojem je Poljska igrala grupnu fazu.

Da nema kafića, da nije bilo interneta u sobama, da su za obroke morale da se oblače u "punu ratnu opremu", jer je restoran u kojem su jele bio van hotela, a da je sa mora duvao jak vjetar.

Srećom, Crna Gora je u posljednjem kolu pobijedila Dansku, pa nije morala u Nestved na megdan Švedskoj, već su Izabel Gulden i drugarice došle na noge Danskoj.

Bonus video: