Premotavanje duela sa Angolom: Mučenje u Santosu i Londonu

2 komentar(a)
Milena Raičević, Foto: Reuters
Milena Raičević, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2015. 10:14h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Crna Gora i Angola su se sastale dva puta - 6. decembra 2011. na Svjetskom prvenstvu u Brazilu i 1. avgusta 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu.

Meč u dalekom Santosu u 3. kolu grupe A, koji su sudile u Crnoj Gori omražene blizankinje Šarlot i Žili Bonaventura, bio je vraški težak.

U obračunu koji je mogao da ih košta plasmana u osminu finala, „lavice” su tek u posljednjih 15 minuta počele da igraju kako mogu i serijom 6:1 preokrenule na 26:23.

Angola je u posljednjem minutu prišla na 27:26, ali je Bojana Popović 15 sekundi prije kraja postavila konačnih 28:26.

Po mnogima najbolja igračica svijeta XXI vijeka je tada postigla šest golova, a od igračica iz sadašnje ekipe su se u listu strijelaca po pet puta upisale Katarina Bulatović i Jovanka Radičević, a po jednom Marija Jovanović, Majda Mehmedović i Milena Raičević (tada Knežević). Marina Rajčić (eks Vukčević) je odbranila 13 šuteva.

Osam mjeseci kasnije, „crvene” su opet sa Angolom igrale meč koji je rješavao plasman u nokaut fazu (ovog puta u četvrtfinale), a ponovo je presudila serija sredinom 2. poluvremena - sa sedam vezanih golova je minus jedan (16:17), pretvoren u plus šest (23:17).

U tim trenucima je blistala Marina Vukčević (sada Rajčić), koja je odbranila sedmerac i nekoliko zicera.

Najefikasnije su tada bile Popović i Bulatović sa po šest pogodaka, a Radičevićeva je opet pet puta tresla mrežu. Mehmedović i Knežević (sada Raičević) su dale po dva, a Jovanović i Suzana Lazović po gol.

Bonus video: