Rumunija izbacila prvaka, Holandija viceprvaka

U osmini finala su ispali i šampion i vicešampion svijeta!
18 komentar(a)
Hajdi Loke, Foto: Www.handballbrazil.com
Hajdi Loke, Foto: Www.handballbrazil.com
Ažurirano: 13.12.2015. 21:56h

U osmini finala su ispali i šampion i vicešampion svijeta - ako je ubjedljiv poraz Srbije od fenomenalne Holandije bio očekivan (36:20), Rumunija je priredila senzaciju trijumfom nad prvakom planete, Brazilom (25:22).

Kristina Neagu i drugarice su od starta vodile, a bilo je jasno da će ući u četvrtfinale kada su početkom nastavka odbile napad „karioka”. Igračica Budućnosti je dala šest golova, a jedan više je postigla 36-godišnja Aurelija Bradeanu. Brazil je predvodila njena saigračica iz CSM Bukurešta, Ana Rodrigeš sa pet pogodaka.

Hajdi Loke je sa devet golova bila najbolja u pobjedi Norveške nad Njemačkom (28:22), a Danska je iznenađujuće lako savladala Švedsku (26:19). U prepunom „Jiske bank boksenu”, domaće su završile prvo poluvrijeme serijom 7:0 za 15:7 i tada je bilo jasno da će u hramu rukometa preko 12 hiljada ljudi makar još tri puta uglas pjevati himnu „Ovo je divna zemlja”. Stine Jergensen je bila najefikasnija sa šest pogodaka, dok gošći je pet dala Johana Alm.

A da u sportu ne postoje male i velike utakmice, jer sve zavisi iz kog se ugla gleda, najbolje se vidjelo na meču Kazahstana i DR Konga u borbi za plasman od 21. do 24. mjesta.

Tim iz bivše sovjetske republike je izborio sedmerce golom Arailim Abidhamit iz tzv. slobodnog bacanja pošto je isteklo vrijeme. Druga najviša (192 centimetra) i druga najmlađa igračica šampionata (16 godina i devet mjeseci) je briznula u plač, ali to je tek bio uvod u suze - kada je Jevgenija Cupenkova odbranila penal Patrisije Majulu i donijela Kazahstankama trijumf (31:30), gotovo sve igračice su zaplakale od sreće.

Bonus video: