Stine Jergensen: Crna Gora je bolja ekipa od Mađarske

60 pregleda 0 komentar(a)
Stine Jergensen, Foto: Beta/AP
Stine Jergensen, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.12.2015. 11:59h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Neočekivan i više nego ubjedljiv poraz od Mađarske je potpuno poremetio planove Dankinjama. Umjesto da se večeras bore za 1. mjesto, ljubimice nacije će moći da se domognu samo 2. pozicije. Ako izgube, biće tek treće...

"Ovo je ponižavajuće, moramo da budemo mnogo bolje protiv Crne Gore. Poraz od Mađarske ne znači, ipak, ništa pred duel sa još jednom dobrom reprezentacijom, jer nas čeka sasvim nova utakmica. Znamo da smo mnogo bolji tim nego što smo to pokazale protiv Mađarica", rekla je za „Vijesti” Sandra Toft.

Djevojka koja je prošle godine proglašena za najbolju golmanku Lige šampiona smatra da su laki golovi recept za uspjeh.

"Nismo dale golove iz kontri protiv Mađarske, na utakmici sa Crnom Gorom moramo da budemo mnogo bolje u tom segmentu".

Lijevi bek reprezentacije i nacionalnog šampiona Midtjilanda, Stine Jergensen, smatra da su „lavice” najkvalitetniji rival u grupi.

"Čeka nas teška utakmica i moramo da budemo znatno spremnije nego za meč sa Mađarskom, jer je Crna Gora još bolja ekipa. Protiv Mađarske smo napravile mnogo grešaka, bile slabe i u odbrani i to ne smije da nam se ponovi".

Koliko dobro poznaješ ovaj sastav Crne Gore?

"Nismo ga mnogo gledale, ali znamo da ima mnogo dobrih šutera među bekovima i odlična krila. Ima i izuzetno jaku odbranu, biće uzbudljivo".

Šta je drugačije u vašoj igri sa novim selektorom Klavs Brunom Jergensenom u odnosu na Svjetsko prvenstvo u Beogradu, kada vas je vodio Jan Pitlik?

"Igramo novu odbranu, mnogo agresivniju nego tada. Uzgred, promijenile smo neke stvari i u napadu. Vidjećemo da li će to funkcionisati", naglasila je 25-godišnja Jergensen.

Bonus video: