Ramusović: Svi imaju najveći motiv protiv nas

82 pregleda 2 komentar(a)
Ema Ramusović, Foto: Beta/AP
Ema Ramusović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.12.2015. 13:29h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Herning - Odgovor na pitanje zašto je Crna Gora toliko uspješna u ženskom rukometu su, nesvjesno, dale njene protivnice. Tunišanka Muna Šeba je poslije utakmice sa „lavicama” čestitala Đurđini Jauković na odličnom izdanju i pitala je da li joj je to prvi meč na Svjetskom prvenstvu, a Dankinje su nakon poraza od Mađarske priznale da još nisu gledale nijedan snimak Crne Gore.

A u taboru „crvenih” sasvim druga priča. Sve igračice svih rivala su dugo pod budnim okom Dragana Adžića i njegovih saradnika, koji su jučerašnji dan proveli u dugotrajnim analizama sa reprezentativkama. U jednoj od pauza, ispred hotela „Skandik Regina” je kratko na nekoliko pitanja odgovorila Ema Ramusović.

"Nisam očekivala da će Danska da izgubi od Mađarske. Sigurna sam da će biti mnogo bolja, jer je Crna Gora svima najveći motiv. Moramo da budemo spremne i fokusirane za meč sa njom, jer je to ekipa koja traži maksimum od rivala", naglasila je 19-godišnja Beranka.

Da li je kontra najjače oružje Dankinja?

"U svakom segmentu su dobre, ne smijemo da ih potcijenimo. Kontra im jeste veliki plus, ali ima još dosta stvari u kojima su dobre".

Šta je recept za pobjedu?

"Kao i uvijek, naš glavni adut - odbrana".

Kako si zadovoljna svojim igrama dosad?

"Zadovoljna sam, mada je bilo malo lošije izdanje protiv Tunisa u napadu. Biću jača i bolja, daću sve od sebe i biće sve kako bi trebalo".

Da li si psihički spremna da mijenjaš Suzanu Lazović, koja zbog povrede ne može da igra svih 60 minuta?

"Naravno da jesam. Fali mi kad je nema, ali sam uvijek tu da joj budem podrška i pomoć".

Koliko može Crna Gora na ovom prvenstvu?

"Ako damo 100 odsto, vjerujem da možemo mnogo daleko i da će sve biti dobro".

Do medalje?

"Ne prognoziram ništa - uz osmjeh je rekla mlada kružna napadačica".

Bonus video: