Poigravanje sa prvakom Afrike

Najmlađa reprezentativka Đurđina Jauković je i definitivno probila tremu i sa devet golova iz 10 šuteva (jednom pogodila stativu), tri asistencije, dvije ukradene lopte i blokom potvrdila da je stasala za velika djela i na velikoj sceni.
1 komentar(a)
Ema Ramusović, Foto: Beta-AP
Ema Ramusović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.12.2015. 19:20h

Niko nije ni očekivao ništa drugo - rukometašice Crne Gore su lako i ubjedljivo savladale i Tunis (37:26) i napravile pravu uvertiru za veliki obračun sa Danskom za 1. mjesto u grupi A.

Pred 12 hiljada domaćih navijača u sjutrašnjem spektaklu u „Jiske bank boksenu”, Dragan Adžić će imati spremno još jedno ubojito oružje - najmlađa reprezentativka Đurđina Jauković je i definitivno probila tremu i sa devet golova iz 10 šuteva (jednom pogodila stativu), tri asistencije, dvije ukradene lopte i blokom potvrdila da je stasala za velika djela i na velikoj sceni.

Djevojka rođena 1997. godine je igrala kao da je na Evropskom kadetskom prvenstvu. Izdanje protiv Tunisa je podsjetilo na ono što je ljetos radila u Valensiji, gdje je sa 20 pogodaka protiv Njemačke i po 15 u duelima sa Norveškom i Španijom zaslužila MVP titulu i zvanje najboljeg strijelca.

I, da stvar bude još bolja, pored ubjedljive pobjede su sačuvane i glavne poluge - lakše povrijeđena Suzana Lazović je presjedjela meč na klupi, čitavo drugo poluvrijeme su preskočile Katarina Bulatović i Marija Jovanović, a ranije su na klupu otišle i Milena Raičević, Majda Mehmedović i Jovanka Radičević. Šansu je odlično iskoristila i Ivona Pavićević, koja je u 57. minutu u ekstazi proslavila prvi gol na Svjetskom prvenstvu, a zatim dala još dva u 59. za rekordnih plus 12 (37:25).

Adžić je meč počeo sa najjačom postavom, s tim da je Ema Ramusović mijenjala pošteđenu Lazovićevu. Prvak Afrike je, međutim, pružao jak otpor u prvih 10-ak minuta i dva puta vodio (1:0 i 5:4). Crna Gora je preokrenula zahvaljujući odličnoj odbrani, povela 11:7, ali se Tunižanke nisu predavale, već su prišle na 12:10. Tada je počela rafalna paljba 18-godišnje Nikšićanke, koja je bez gledanja ka golu zatresla mrežu za 14:10, a za sedam razlike na odmoru (19:12) se pobrinula Majda Mehmedović iz kontre sa igračicom manje.

Tunis je iskoristio period sa brojčanom prednosti u polju da smanji na 19:14 na početku nastavka i do 45. minuta nekoliko puta prilazio na minus pet. Odgovoreno je serijom 8:2, koju je svojim petim golom u tom nizu, zaključila najmlađa crnogorska reprezentativka za 33:22. To je bio kraj njene serije golova, do posljednje sirene je tri puta asistrirala prezimenjakinjama Ivoni i Biljani Pavićević za potvrdu da nije samo šuterka.

Crna Gora - Tunis 37:26 (19:12)

Herning - „Jiske bank boksen”. Gledalaca: 1.200. Sudije: Lensi i Lopes Griljo (Argentina). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Tunis 5 (5). Isključenja: Crna Gora 12, Tunis 4 minuta.

Crna Gora: Rajčić, Hasanić (pet odbrana), BARJAKTAROVIĆ (šest odbrana), B. Pavićević 2, RADIČEVIĆ 8, JOVANOVIĆ 1, Jauković 9 (1), I. Pavićević 3, Klikovac 3, Lazović, BULATOVIĆ 4 (1), RAMUSOVIĆ 1, MEHMEDOVIĆ 2, Despotović, RAIČEVIĆ 4, Grbić.

Tunis: Hamza (dvije odbrane), ABDALA (sedam odbrana), Ben Slama, Gerisi, Režeb, Tumi, AMIŠE, Sfar ben Šker, ŽLEZI 4, Rezgi 1, Žuini, ŠEBA 9 (5), HUILDI 7, DARDUR 1, HAMRUNI 4, Kuki.

Bonus video: