Adžić: Đina će nam biti velika pomoć do kraja šampionata

"Đina je dosta stabilna kao ličnost, bez obzira na godine. Morala je da prođe to iskustvo protiv Srbije da bi bila ovakva sada. To je sve normalno, vjerujem da će imati dovoljno zrelosti i snage da nam do kraja šampionata bude velika pomoć", kaže Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Beta-AP
Dragan Adžić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 09.12.2015. 18:25h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Treća uzastopna pobjeda, razigrane rukometašice sa klupe, odmorene lakše povrijeđene reprezentativke... Dragan Adžić nije mogao da traži ništa više.

"Poslije onakvog pražnjenja protiv Mađarske, ovo je bila utakmica visokog rizika, da se eventualno neko ne povrijedi. Sve djevojke su bile vrlo ozbiljne i odgovorne i davale su maksimum, koji razumljivo nije bio na nivou iz prethodnog meča. Nastupile su sve i apsolutno sam zadovoljan ovim izdanjem. Imamo i dosta vremena do petka veče da se pripremimo dobro za Dansku, koja je za nas značajno nezgodnija od Mađarske. Radujemo se tom meču i velikom auditorijumu. Ova djevojke su uvijek na to dobro odgovorile, vjerujem da će i ovog puta - naglasio je selektor Crne Gore.

Uspjeli ste i da odmorite nosioce igre. Koliko će to značiti pred osminu finala?

"To je jako bitno, dočekujemo završnicu svježiji nego na prethodnim takmičenjima. Dobili smo još nekoliko raspoloženih igračica, a Suzani Lazović je omogućeno dva-tri dana kvalitetne terapije, kako bi mogla da gura do kraja Svjetskog prvenstva. Ostale su se manje potrošile i brže će se oporaviti za meč sa Danskom".

Đurđina Jauković je sa devet golova pokazala da nije samo vanserijski talenat, već „gotova” igračica. To Adžića nije začudilo, baš kao ni njena trema u meču sa Srbijom.

"Ona je dosta stabilna kao ličnost, bez obzira na godine. Morala je da prođe to iskustvo protiv Srbije da bi bila ovakva sada. To je sve normalno, vjerujem da će imati dovoljno zrelosti i snage da nam do kraja šampionata bude velika pomoć. Računali smo na nju i sigurno je da već sada ima kvalitet da igra protiv najjačih reprezentacija".

Bojite li se da mlade rukometašice ne „izgore“ pred 12 hiljada Danaca u petak?

"Biće to iskustvo za njih, potrebno je da što prije kroz to prolaze. Potrudiće se i stručni štab i starije djevojke da to bude samo plus za njih. U ovoj dvorani su današnji nosioci igre nastupali sa 17, 18, 20 godina, nije im to smetalo, jer su im pomogle starije. Vjerujem da će mlade biti nadahnute i da ćemo odigrati još jednu kvalitetnu utakmicu. To će biti praznik za nas, igrati pred 12 hiljada ljudi je uživanje".

Bonus video: