Adžić: Niko na svijetu nema napad kao Mađarice

10 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 06.12.2015. 20:37h

Od specijalnog izvještača "Vijesti

Herning - Kao što slika vrijedi hiljadu riječi, tako je i izraz lica Dragana Adžića govorio više od bilo čega. Selektor Crne Gore je nakon meča sa Japanom bio u potpuno drugačijem raspoloženju nego dan ranije, kada je njegov tim remizirao sa Srbijiom.

"Bilo je vrlo teško djevojkama da se podignu nakon igre protiv Srbije. Nije rezultat bitan, nego osjećaj, kakav nisam imao u 16 godina koliko sam trener. Srce mi je punije što su uspjele da se vrate i pokažu sve ono što ih krasi i da Japanu damo ovoliko golova. I odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou, vidan je pomak u odnosu na prvi meč i sigurno da možemo to samo da nadgrađujemo", istakao je selektor Crne Gore.

Loše ste počeli meč, mučili ste se da pronađete odgovor za igru Japanki. Šta je razlog za to?

"Uvijek je sa Japanom tako. Koliko god se pripremali, nemamo iskustva sa takvim načinom igre i potrebno nam je vrijeme da sve složimo. Sproveli smo sve što smo zamislili i napravili krupan korak ka osmini finala".

Igrali ste meč sa tri beka i čini se da je neophodno da razigrate još rukometašica za ostale mečeve.

"Uspjeli smo da vratimo Lazović i Klikovac, koje nisu bile dobre protiv Srbije, a vjerujem i da se Đina Jauković bolje osjeća. Sigurno je da će nam biti potrebna u napadu protiv sljedećih protivnika i vjerujem da ćemo je dobiti".

U utorak se sastajete sa Mađarskom. Šta očekujete od tog meča?

"Mađarska je fantastična. Ima osam bekova, jedan koji igra Ligu šampiona je na tribinama. Takav napad nema niko na svijetu. Ali, mi znamo da igramo protiv Mađarica i vjerujem da ćemo naći rješenje da smirimo fenomenalni napad i dovedemo ga u rang koji nama odgovara i da nađemo rješenje za njihovu odbranu".

Obezbijedili ste osminu finala, sada vas čeka borba za što bolju poziciju u grupi. Razmišljate li o tome?

"Fokus nam je na borbi za što bolji osjećaj na terenu, za što više kvalitetnih rotacija. Cilj nam je da se osjećamo na terenu kako želimo, a apsolutno je nebitno s kim ćemo igrati osminu finala. Važno je da u preostalim utakmicama dobijemo stabilnost u igri, a vjerujem da ćemo biti spremniji za osminu finala nego na dosadašnjim svjetskim prvenstvima - aludirao je Adžić na poraze od Španije 2011. i Danske 2013"

Njegov kolega sa klupe Japana, Masamiči Kurijama, mogao je samo da čestita rivalu.

"Crna Gora je odlično pripremljena, to je jedan od najboljih timova na svijetu. Trudili smo se, nalazili dosta rješenja protiv odlične odbrane rivala, ali je presudila odlična igra Crne Gore u napadu. To je ekipa sa puno odličnih igračica, nismo mogli da ih zaustavimo.

Jovanović: Da vjerujemo da smo jake i vidjećete šta će biti na kraju

Marija Jovanović je pala na kuk na utakmici sa Srbijom i njen nastup protiv Japana je bio pod veliki znakom pitanja. Kapitenka je jutro provela na terapijama, ali je tek na zagrijavanju osjetila da je spremna. Stizla je zube, odigrala čitav meč u napadu, a pomagala je i u odbrani. Postigla je četiri gola i upisala tri asistencije.

"Ujutro sam se osjećala jako loše, plašila sam se da mi neće biti dovoljno dobro da bih mogla da zaigram. Odradila sam terapiju, zahvaljujući tome sam mogla da nastupim. Dobila sam udarac na isto mjesto, ali imamo dan pauze i sigurno ću biti bolje", rekla je 29-godišnja Danilovgrađanka.

Bek Isi Pariza poručuje da je najvažnije što ekipa ponovo vjeruje u sopstvene mogućnosti.

"Imale smo grč protiv Srbije, drago mi je da smo vratili vjeru u nas, u našu odbranu i ono po čemu smo prepoznatljive. Definitivno će nam biti teško, ali mi je drago što smo se uzdigle i sigurno čekamo sljedeću utakmicu u boljem psihičkom stanju. Samo da vjerujemo da smo jake i vidjećete šta će biti na kraju".

Majda Mehmedović: Lakše se diše. Protiv Srbije je odbrana bila loša, a sada smo imale još težeg protivnika, makar po pitanju pokretljivosti. Zaustavile smo Japanke na najbolji mogući način i pobjeda nije došla u pitanje. Sada će nam biti psihički lakše, jer smo vratile ritam, energiju i sistem koji smo imale. Nismo prestale da vjerujemo u taj sistem.

Bonus video: